Kärlek, vaniljkräm och bokstäver
Kärlek, den där bubblande, sprittande känslan som infinner sig där hjärtat slår fort, kinderna blir röda och allt syns i ett rosaaktigt skimmer. Då hela världen stannar och allt man ser är det som man håller kärt, det som man älskar och har svårt att tänka sig ett liv utan. Den där känslan som är gränslös och kräver inga ord och som inte går att beskriva på ett rättvist sätt, den måste upplevas.
Kärlek kan uppstå på ett ögonblick och den kan långsamt växa fram. Den blir en stadig grund att stå på, men kan även skakas om så att det den har byggt upp kan raseras lika snabbt som den byggdes upp. Kärlek kan vara villkorslös och den kan ställa krav, men en sak är säker, alla har vi upplevt den på ett eller annat sätt.
Jag har turen att få uppleva en massa kärlek från många människor. Det är inget som jag tar förgivet och är något som jag måste förtjäna för att berikas med. Jag har även turen att få ge kärlek till många människor och jag tror att de vet vilka de är.
 
Samtidigt kan kärlek vara något som man kan hysa till materiella ting, ett djur, en upplevelse eller något som man får avnjuta med något av våra sinnen.
Idag har jag upplevt en form av kärlek genom smaken och då i form av en vaniljkräm. Jag fullkomligt älskar den lena vaniljsmak som den här krämen ger och vore det inte för att den ska användas till annat så hade jag nog suttit här nu med en skål fylld med den vaniljprickiga ljusgula krämen och ätit sked efter sked tills samvetet hade sagt stopp, eller hade det sagt det?
 
 
Vaniljkräm
  • 500 gr mjölk
  • 2 vaniljstänger
  • 125 gr strösocker
  • 40 gr maizena
  • 120 gr äggula
  • 50 gr smör
Dela vaniljstängerna.
Koka upp mjölken, vaniljstängerna och 50 gr av strösockret i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och låt det stå i 5-10 minuter.
Ta upp vaniljstängerna och skrapa ur fröna.
Tillsätt de urskrapade fröna i mjölken.
Vispa samman äggulorna, maizena och resterande av strösockret tills det blir luftigt.
Tillsätt äggblandningen i mjölken och koka upp under ständig omrörning.
När krämen har tjocknat tar du av kastrullen från värmen.
Tillsätt smöret och vispa tills det har smält.
Häll krämen i en finmaskig sil och låt det passeras.
Låt krämen svalna
Njut!
 
 
 
 
Jag älskar även vissa materiella ting och fick idag hem ett paket med lite nya bakgrejer. Att använda bokstäver på tårtor och andra bakverk gör att jag tycker att de blir mer personliga. Alla bakverk passar det givetvis inte på, men kan jag använda dem så gör jag det gärna.
Köpte en liten "stämpel" där jag nu kan skriva små ord och meddelanden för att sedan se till att de kommer i tryck på det jag vill. Väldigt små och gulliga bokstäver och jag ska nog kunna få till många fina kärleksfulla ord till de som vill. För vem vill inte ha kärlek?
 
Ta hand om dig!