De oväntade guldgruvorna
Vi gjorde ett stopp i Falköping för ett tag sedan .Vi stannade övernatt på ett hotell, det var fint men hade ett av de minsta badrum som jag sett och när du satt på toaletten så lutade den åt ena sidan då fallet för duschen innefattade mer eller mindre hela badrumsgolvet, nästan så att man fick spänna fast sig när man satt där för att inte trilla av. Vi passade på att äta och dricka gott men även att utforska staden under den här tiden vi var där.
 
När man kommer till en stad som man aldrig har varit förut så är det så lätt att man håller sig till huvudstråken, då det är de som av förklarliga skäl består av de största affärerna. Men vågar man sig bort ifrån de stora gatorna så hittar man oftas de där guldkornen som gömmer sig på bakgatorna och in i gränder. De där butikerna som är lite annorlunda och spännande att gå och strosa i och där man oftast gör de största och roligaste fynden.
 
 
 
 
Bilder från övervåningen i butiken "Mittemellan" i Falköping.
Det var väl ungefär vad som hände oss när vi gick på de få stora gator som fanns i Falköping. Vi hittade de butiker som innehöll de stora kedjorna och som finns i var och varannan stad, men helt plötsligt så såg vi in på en bakgård en butik som såg lite annorlunda ut. Det var en antik- och kuriosabutik där man mest satsade på retroprylar från 50- 60- och 70-talet men äv en det som var äldre och yngre fick vara med. Det var kvalitet på sakerna och det var som att gå en nostalgitripp i barndomen när man gick därinne och såg alla möjliga plastpryttlar som fanns på 70-talet, det var ett årtionde som var ganska glad åt plast i färgglada kulörer som rött, orange, brun, grön och blått. Jag får lite rysningar av dessa saker och jag tror nog inte att jag kommer att pryda mitt hem med en massa saker från det glada 70-talet, det får någon annan göra hemma hos sig.
 
 
 
Dock hittade jag lite fina saker från tidigare 1900-tal och det fick följa med både hushållsvåg, emaljbytta (har fått fam att det är en lavemangskanna när jag googlat) och några kaffeskedar. Min lavenmangskanna fick ett annat användningsområde, vilket jag nog tror att ni kan förstå, hushållsvågen pryder sin plats på köksbänken och kaffeskedarna, ja dom åt vi tårta med här igår då älskade sonen med sambo kom förbi på en liten kvällsfika. 
 
Det är häftigt att semestra på platser där man aldrig har varit förut och har man semester så ska man gärna ha gott om tid också för att kunna utforska stället man befinner sig på. Våga "snoka" omkring på platser som inte är på de mest besökta gatorna, om det inte ser tvivelaktigt ut förstås, och där hittar man de oväntade guldgruvorna om man har tur!
 
Ta hand om dig!♥
#1 - Nathalie Isaksson

Åh så mysigt och vad vackra tapeter!!

Svar: Visst är det! Strosade runt där en bra stund. Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin