Fira kärleken och glamourens baksida
Det finns många saker som jag gråter för. Jag kan vara arg, ledsen, förtvivlad, glad, lycklig, kär, ja alla känslor kan få mig att gå igång i tårar! 
I lördags var ett sådant tillfälle som kunde ha gett några våta kinder, men jag bet ihop och lyckades hålla dem inne, tårarna alltså.
För i lördags var det dags för mig att presentera mitt projekt som jag hade styrt med under dryga en veckas tid. Och detta skulle göras på en av de finaste dagar som man kan få uppleva under sitt liv, nämligen på ett bröllop.
 
Jag hade fått en förfrågan tidigare i våras från en sprudlande tjej som skulle gifta sig om jag inte ville baka deras bröllopstårta. Jag hade bakat en tårta till hennes mammas man när han fyllde 50 år, du hittar den här, och hon gillade det som hon både såg och smakade. Jätteroligt och framförallt hedrande att få en sådan förfrågan och då jag aldrig förut hade bakat en bröllopstårta, förutom den lilla som vi hade på vårt bröllop, så gjorde det mig också en hel del nervös. Men jag är envis och har gett mig den på att jag ska försöka mig på saker som jag inte gjort förut och när det gäller att baka så vet jag att jag kan, bara det att jag inte har alla tekniker. Men det finns många forum att hämta hjälp ifrån och med det som stöd samt min egen uppfinningsrikedom så antog jag utmaningen med hjärtat i halsgropen.
Allt på tårtan är handgjort och för första gången i mitt liv har jag modellerat blommor och blad i den här mängden. Det var mycket finurliga lösningar som blev till för att kunna skapa alla dessa olika sorter. Men roligt var det!
 
Att baka en bröllopstårta tar tid! Det visste jag redan i och för sig, men blev ändå lite förvånad över att vissa moment som jag trodde skulle gå fort för att de var enkla, tog tid. Varje moment tog mer eller mindre en dag för alla de olika tårtor som skulle sammanfogas till en hög. 
Antalet personer som skulle äta tårta var allt som allt ca 90 stycken och det krävs sina bottnar till det. Jag bakade tårtbottnar en hel dag och till slut så trodde jag att jag aldrig skulle få plats med dem i frysen! Men med hjälp av min pusselförmåga så fick de plats, men inte så mycket mer än det. Som tur är så har vi sparat kylen och frysen som vi hade i det gamla köket innan vi renoverade och i dessa var det sedan fullt. Varje hylla i kylen var välfylld av tårtor när den stora dagen var kommen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Då tårtan är byggd lite snett så vågade jag inte frakta den ihopsatt, utan ville göra det på plats. Det gick bra där jag stod bakom ett skynke längst ner i festlokalen med ett levande ljus som den största ljuskällan. Jag både byggde och dekorerade medan bröllopsmiddagen höll på för fullt på andra sidan skynket. Glamour på ena sidan av ridån och lite mindre glamouröst där jag var. Men huvudsaken var att det blev en tårta till det fina brudparet och deras gäster!
 
Mina nerver låg på utsidan när min man, han fick vara min assistent för kvällen, och jag skulle bära fram tårtan till bordet. Min fasa var om vi skulle råka tappa den! Vad gör man då?!
Min man är lite mer av den coola sorten och var den som styrde den delen av jobbet när vi skulle bära och vi arbetade fram en plan för att fixa det på allra bästa sätt. Så där stod den sedan på deras tårtbord och brudparet blev nöjda. Och är de nöjda så då är jag mer än nöjd!
 
Måste bara komma ihåg att ta med mig min kamera när jag åker iväg! Fick bara bilder på den färdigbyggda tårtan med min mobil och att ta kort i mörker med levande ljus som enda ljuskälla är svårt. Har försökt att redigera dem någorlunda vettigt, vilket även det är svårt, för att ni ska få se hur den blev. 
 
Nu får vi snart ta och lägga upp våra barfotafötter på bordet och titta på vår favorit Ernst och vad han hittar på den här sommaren. Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger!!!
 
Ta hand om dig!