Omgivningen betyder så mycket
Min man och jag var på lite resande fot förra veckan. Vi tog bilen på en tur några dagar och det är härligt att komma hemifrån ibland, men det är nog ännu skönare att komma hem igen. Få sova i den egna sängen!
 
På vår resa så passerade vi många ställen och vi passade även på att stanna till där vi tyckte att det såg inbjudande ut eller bara att vi var nyfikna på hur det såg ut just där. Dock hade min man, han är lite lurig ibland, redan ett stopp förutbestämt som han inte hade talat om för mig. 
När det är han som kör så kan det bli lite små avstickare från den "stora vägen" då han har kört lastbil en gång i tiden och har lite koll på hur vägnäten går, så var jag inte det minsta förvånad då han svängde av på lite olika ställen och styrde bilen med van hand. Jag satt i passagerarsätet och bara njöt av att få vara iväg ett tag och tänkte inte så mycket på var färden gick, jag visste ju var vår slutdestination för dagen var.
 
Rätt var det var så blinkade han och körde av den lite mindre vägen som vi åkte på och stannade bilen framför ett hus som såg lite sisådär ut när jag fick se det. Men att döma något, eller någon, efter utseendet ska man inte göra utan det är bättre att ha ett öppet sinne och se helheten när man får den.
På väggen på huset så stod ordet café med stora bokstäver och det visade sig att det var ett helt underbart ställe att stanna till vid. Min man hade redan varit där en gång innan och visste hur det såg ut och hade förstått att det skulle vara ett ställe i min smak. 
Vi satt ute i trädgården och fikade då det var så fint väder och ni som har varit där förut, Rommelsjö Café utanför Tenhult här i Småland, vet hur mysigt och lummigt det är där. 
Så med var sin räkmacka på tallriken och en härlig kopp kaffe så blev det en underbar fikastund mitt ute i ingenstans, kändes det som iallafall, och har du vägarna förbi Tenhult tycker jag absolut att du ska göra ett stopp där. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Caféet var inrett med små grupper med soffor och bord i olika stilar där inne, där du kunde sitta i lugn och ro och fika. Ute var det små trädgårdsmöbler placerade på lite olika ställen i den lummiga trädgården och jag kan tänka mig att oavsett om det är fullt med besökare som sitter ute och fikar så får du känslan av avskildhet bland all grönska. Det låter nästan som jag gör reklam för stället, men det gör jag inte utan jag bara ger er ett litet tips på var du och ditt resesällskap kan stanna till nu i sommar om ni har vägarna förbi. 
 
Ta hand om dig!