Spontantripp
Idag blev det en liten spontantripp och shoppingrunda till Västervik. Att åka dit var något som min man kom på efter att vi hade druckit vår kaffekopp efter frukosten. Då vädret var varmt men inte bestod av strålande solsken så tyckte jag att det var en fantastisk idé och jag hade även ett ärende som jag behövde göra och passade därför på att genomföra det idag.
 
 
 
Det blev inga stora inköp utan vi tog det lugnt och strosade runt i butikerna som vi besökte. Det var inte mycket människor i affärerna och det gillas skarpt av oss. Att kunna gå runt i vår egen takt och titta på det som vi vill utan att det är tio personer till som står och trampar runt omkring oss. 
Men shopping innebär även att man behöver fika! Vi är lite inrutade i det här och har vårt favoritställe i Västervik, Tant Grön, där vi allt som oftast smiter in för en kopp kaffe och någon av deras fantastiska mackor! Det är nästan som en hel måltid, men det gör ingenting att det tar en stund att äta upp det man har köpt då deras atmosfär är så där mysig och lagom gemytlig där det går att sitta länge och bara njuta. Om jag hade haft ett café/matställe skulle det absolut ha en del av den karaktär som finns där. 
Då det var ett härligt väder även i Västervik fanns det inga sittplatser på innergården på Tant Grön. Det är populärt och väldigt mysigt att sitta där ute och fika så antingen får man vara tidig eller sen på dagen eller stå och vänta på att det ska bli platser lediga om man absulut vill sitta där. Vi valde den här gången att sitta inne då vi inte var så sugna på att vänta på platser och det är minst lika mysigt att sitta inne!
 
 
Det var som sagt var inte mycket som fick följa med mig hem, hade ju faktiskt inga större planer och inköpslistor för något men ett par vita tygskor följde dock med hem. Jag brukar köpa ungefär ett par om året då jag är "duktig" på att smutsa ner dem och inte lyckas att tvätta dem rena samt att jag alltid lyckas att spräcka sulan så att det inte går att promenera runt i dem om det är regnigt och blött på marken, vilket kan ske en svensk sommar. Jag undrar vad det är jag gör för att ständigt lyckas?
När jag hittade ett par för 99 kronor var det inget att tveka på, då jag vet att nästa sommar så kommer jag att gå igenom samma procedur igen med ett nytt inköp av ett par vita tygskor, vilket för mig är ett måste att ha i min sommarskogarderob!
 
Nu ska jag bara fortsätta att njuta av den här härliga sommarkvällen som det blev! Solen tittar fram från en nu nästan molnfri himmel och att sitta på uteplatsen och njuta av de sista solstrålarna som kikar fram innan de försvinner helt bakom grannens stora lönn är bara ett måste.
 
Ta hand om dig!