Vardagsporslin
Ibland så blir jag bara full i skratt av de olika vardags"bekymmer" som man kan ha. Det finns så mycket i världen att bry sig om och vårda ömt, men ibland så är det bara de små, mer eller mindre obetydliga sakerna här i livet som tar upp stor plats i tankarna.
Det kanske är ett sätt för mänskligheten att inte bryta ihop totalt, med tanke på allt elände som finns i vår värld.
 
 
Mitt bekymmer just nu är mitt vardagsporslin, eller jag kanske ska mer uttrycka mig som det avtagande av vardagsporslin som nu sker. För jag tror att det går mer eller mindre troll i det just nu då den ena tallriken efter den andra går sönder eller är så fulla av märken, förlåt IKEA men era tallrikar är inte av så hög kvalitét (men billigt) så att det knappast är roligt att duka med dem. 
Nu är vi ju bara två i hushållet och det inte behövs så mycket tallrikar av olika slag, men jag vill vara välutrustad med ett arsenal av tallrikar, helst till tolv personer, då man aldrig kan veta när det vankas lite större middag för många en vanlig sketen dag. Och då jag helst av allt vill kunna diska mitt vardagsporslin i diskmaskinen så finns det vissa krav på det som behöver uppfyllas. Min önskan är även att ha två olika flata tallrikar, en djup och en frukostskål. sedan är det alltid trevligt om man får ihop det med äggkoppar till det då man aldrig vet om det blir nattgäster som gärna äter en trevlig frukost här.
 
Jag ska erkänna att jag inte har letat speciellt mycket efter något nytt, men kan mycket väl tänka mig något lite dyrare men som finns kvar ett tag i sortimentet så att det finns möjlighet att köpa lite porslin då och då när plånboken tillåter. 
Dock tycker jag att Swedish Grace från Rörstrand är fin i färgen snö. Vi har dessa muggar och trivs bra med dem och jag tycker att det diskreta mönstret är fint. Jag kan även tänka mig något liknande som vi redan har, IKEA´s Arv, då jag är förtjust i den lite formade kanten men vet inte riktigt var jag ska leta efter det. 
Men ibland måste man få drömma lite och få fundera lite över vad det är man vill ha. Gamla serviser är ofta väldigt fina och dekorerade, vilket jag inte är främmande för, men här är nackdelen att de oftast inte går att diska i maskin. Och jag, stå och diska en sliten tisdagskväll? Nej tack! Jag avstår gärna det.
 
Ta hand om dig!