Att stötta någon annan
På alla möjliga olika sorters medier så har det varit bilder och texter kring "Rocka sockorna" och vad det innebär. Jättebra tycker jag som anser att olika är bra, för att på så vis få en bra och härlig dynamik i samhället. 
Just det här att ta på sig ett par sockor av olika färg, form och med mönster som inte stämmer överens känns bara så naturligt en dag som denna och jag visar på ett enkelt och bra sätt att det här står jag för. Jag gör ett tyst yttrande om var jag står i frågan, men det är ändå så påtagligt.
För mig betyder det här att rocka sockorna att jag visar att jag tycker att alla är lika mycket värde oavsett hur olika vi är. Samtidigt som jag visar i det tysta att jag inte tolererar något annat än just respekt och uppskattning av dessa människor som idag är med och firar World down syndrome day. 
 
 
Just det här att stötta någon annan behöver inte för mig betyda att jag står längst fram på barrikaderna och är den av de som skriker högst. Nej, för mig betyder det lika mycket att göra bara något, för det lilla är gott nog och vi är nog många som tänker så. Så länge man gör något...
Som medmänniska så är det rent av helt omöjligt att vara med och hjälpa till och stötta överallt och då gäller det att välja ut det som ligger en varmast om hjärtat. Och det är nog då vi gör som mest nytta också då vi känner att det här brinner jag för och vill vara med och stödja.
Jag brukar tänka som så att jag kan stötta både symboliskt och ekonomiskt utifrån det som känns mest bekvämt för mig och att swisha en slant någon gång till en insamling, köpa rosa bandet varje oktober eller som idag ta på mig olika sockar gör inte att samvetet dämpas, nej men det gör att jag känner att jag gjorde en insats utifrån den förmåga som jag besitter. De som kan bättre än jag, dessa människor låter jag jobba på med det de kan som bäst, men jag står bakom dem och stöttar upp i den mån jag kan.
 
Att stötta eller peppa någon kan vara med enbart skrivna ord i ett litet sms, ett mail eller en liten PostIt-lapp på kylskåpsdörren eller på skrivbordet. Jag blev själv så himla glad när mina ord, som jag själv inte tyckte var det minsta märkvärdiga, värmde några andra människor och gav dem en lite mer positiv tanke kring det som de just nu håller på med. Ett par rader med lite bokstäver kan ge så mycket från en människa till en annan!
 
Olika är bra!
 
Ta hand om dig!