Punchrullens dag
Ibland känner jag en inre stress av att inte ha hunnit med olika saker, saker som egentligen inte alls har någon betydelse om de blev gjorda eller inte. Världen går liksom inte under för det. Som idag då jag inser att: "Va fan! Inga nytagna bilder att visa er!" och hinner känna hur pulsen ökar en aning för att i nästa sekund tänka nästa tanke att hela min externa hårddisk är fylld av bilder, som ni eventuellt redan har sett för längre sedan och att det till och med finns bilder som är färdigredigerade men aldrig visade. Skulle jag inte skriva att de var tagna för flera månader sedan skulle ni inget veta och skulle ni veta så spelar det heller ingen roll, egentligen. 
 
Men ibland är känslorna snabbare än hjärnan och de tillfällen det sker så hinner kallsvetten komma och hjärtat slår dubbla slag, av ingen orsak alls när allt hinner att landa. Så idag, nu när den inre stressen är försvunnen, svetten är borttorkad och hjärtslagen är de normala så bjuder jag på både gammalt recept och gamla bilder på punchrullar, eller dammsugare som jag hellre kallar dem för då jag mer än gärna pytsar in andra smaker i dem än arrak, då det är Punchrullens dag idag.
Själv har jag inte bakat några idag men gör det nog så fort det blir en misslyckad tårtbotten eller annan mjuk kaka, vilket är jättebra att använda till just dammsugare. Ett bra tips då det är bättre att "återanvända" än att slänga. Just den här varianten nedan bakade jag i somras och jag kan verkligen rekomendera dem om du gillar just Xanté!
 
 
 
 
 
Dammsugare Xanté 
ca 20 stycken
  • 7½ dl kaksmulor med smak av choklad
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 2 msk Xanté
  • 400 gr marsipan eller en blandning av hälften marsipan hälften sugarpaste
  • potatismjöl till kavling
  • 100 gr mörk choklad, 70%, av god kvalité
Blanda samman kaksmulor, smör och Xanté i en bunke.
Dela degen i tre delar och rulla dem till avlånga rullar, ca 2 cm i diameter, och låt dem vila i kylskåpet någon timme.
Kavla ut marsipanen och skär remsor som är lagom breda för att kunna täcka kaksmetsrullarna.
Täck rullarna med marsipanen och lägg dem med skarven nedåt.
Skär rullarna i ca 4 långa bitar.
Smält chokladen i vattenbad och doppa ändarna på rullarna i chokladen.
Låt rullarna vila på ett bakgaller tills chokladen har stelnat.
Sedan är det bara att njuta av dem!
 
Nu ska jag bara njuta av att vi är mer än halvvägs till helgen och att livet känns helt underbart!
 
Ta hand om dig!