Barfotatankar
 
Häromdagen så tog jag några vacklande barfotasteg här ute på grusgången och insåg snabbt att det var länge sedan som jag gjorde detta. Jag förflyttade mig ganska fort till gräset då jag kom till insikt att jag inte riktigt var redo för grusgången än och kommer nog inte bli det under denna sommar heller. Men så härligt det är att få tassa runt utan varken strumpor eller skor!
 
Tänk när man som barn sprang runt barfota på alla tänkbara och otänkbara ställen. Det var stickor i fötterna och jag undrar om våra fötter någonsin var helt rena under sommarmånaderna. 
Jag kommer ihåg hur man på kvällarna satt med fötterna i vatten för att försöka skrubba dem någorlunda rena innan sängdags, vilket var mer eller mindre framgångsrikt, men man hade hellre smutsiga fötter och bli tvungen att tvätta dem än att stänga in dem i ett par skor under dagen.
Jag kan inte minnas att mina föräldrar fick tjata på mig att tvätta fötterna utan minns det som något som var ganska behagligt att sitta där på pallen med fötterna i blöt. Jag minns också hur jag tvålade in fötterna med Barnängens barntvål, ni vet den där vita tvålklumpen som räckte hur länge som helst. Jag kommer ihåg hur jag kunde sitta där med tvålen i handen och försöka få till ett så tjockt och vitt skum som bara gick och hur tvålen så lätt slank ur händerna då den var hal som såpa. Det var sommar det!
 
Ta hand om dig!