Sommarkänsla och nysått trädgårdsland
Idag har det verkligen varit sommar i luften! Ljumma vindar, blå himmel, strålande solsken och pysslande i trädgården. Kan det bli bättre?!
På löparrundan förut så var det verkligen liv och rörelse kring mina fötter. För varje löparsteg jag tog så fladdrade det upp ett antal små blåvingar som tog till flykten. Dock inte så långt för jag var snart ifatt dem igen då de bara landade några meter framför mig hela tiden. Men det var ett härligt sällskap på rundan i den härliga värmen!
 
 
 
Vårt "kattsäkrade" trädgårdsland! 
Så här får vi göra varje år tills det har börjat växa upp i landet, annars använder
katterna vårat land till sin toalett... 
Vi har verkligen varit produktiva här idag också och nu är trädgårdslandet färdigt. Mannen har satt potatis, det gick ju så bra för han/oss förra året, så nu fortsätter vi med det. Vi valde samma sort som förra året då vi satte "Rocket" i landet. De gav lagom mycket i skörd och det var en mycket god färskpotatis som passade till det mesta, både kokt, stekt och grillad.
Vi har flyttat om lite i landet och ur odlingssynpunkt så är det ju bara bra så nu håller vi tummarna för att allt tar sig som vi hoppas på. Rabarberna flyttades till den delen av landet där vi har jordgubbsplantor och smultron, vilket gör det lättare att hålla rabarberståndet i schack då det gärna blir väldigt vidlyftigt om man glömmer bort att använda av den på ett tag.
Jag har inte satsat på något nytt i landet utan kört på de "gamla" säkra fröerna som rädisa, dill, persilja, ruccola, två sorters sallad, ärtor, salladslök, morot och palsternacka. Jag odlar det som jag vet att vi kommer att använda av och det som vi tycker är gott. Men härligt är det att äta egenodlat. Mer närproducerat kan det ju inte bli!
 
Ta hand om dig!