Att ge beröm
Just nu är jag inne i en lite mer intensiv jobbperiod med mitt älskade Åkerdala Sockerbageri. Med intensivt så innebär det inte så mycket jämfört med den som enbart jobbar med att baka tårtor på beställning, utan mer det intensiva för en företagare som jobbar med sin hobby på eftermiddagar och kvällar efter det att det ordinarie arbetet är klart. Jag vill absolut inte klaga, jag får ju göra det som jag tycker så mycket om, men det innebär att min tid med min äkta hälft kanske inte blir så fysisk i den meningen att jag sitter i soffan lika mycket som annars. Men desto mysigare att krypa ner i sängen på kvällen och ligga tätt intill varandra innan man somnar.
 
Jag måste ge honom beröm för att han står ut med det här, att jag sitter i planeringstankar, använder en hel del av min lediga tid för att förbereda och skapa. Han är lika glad för det här företaget som jag är, att jag vågade ta steget. Men det blir ju lite på bekostad av "vår" tid ibland.
Att ge mina närmaste beröm tror jag att jag är ganska bra på, men att ge andra människor som jag inte känner så väl de där fina orden som till exempel att: det där gjorde du bra! eller: vilken fantastisk idé! Precis som om det är något konstigt att ge komplimanger och fina ord till vem som helst. 
 
Ikväll har jag varit en hel del i köket och förberett och då så brukar jag dra igång podden "Självklart" med Christina och Mia. I ett av de avsnitten som jag lyssnade på ikväll handlade just om beröm och hur vi använder det. De sa så kloka ord det här beröm, att det finns hur många som helst, det finns inga begränsningar. Vi har inte ett visst antal, låt säga hundra stycken eller en liter av dem, nej det är ett ständigt flöde av dessa beröm. Det är bottenlöst i den brunn som du hämtar de fina orden till någon annan, det är bara du själv som sätter begränsningarna och med handen på hjärtat, vill vi ha en begränsning?
Kan jag genom mina fina ord och beröm till någon göra att den personen växer ett par centimeter, så ska inte jag vara den som hindrar den. Jag vill hellre vara den som bidrar till att någon spirar och gror både i tanke och känsla, för jag vet ju själv hur bra man mår av att få fina ord och bli berömd av någon, känd eller okänd.
 
Jag är så glad att du som läsare tittar in här hos mig och jag blir överlycklig för de fina ord som jag får både här och på mina övriga sociala medier och i verkligheten!
Bara så du vet så är du bäst!
 
Ta hand om dig!