Oväntade porslinsfynd
Ibland så gör man så oväntade fynd på så oväntade ställen. Detta hände mig för några veckor sedan då en kollega på jobbet hade städat ur en hurts eller hylla och hittat lite smått och gott efter en ganska nybliven pensionär. Alla prylar hamnade i en kartong som ställdes på bordet i personalrummet och nyfiken som jag är, ja ibland kanske lite mer än vad som är nyttigt för mig, så tog jag mig en liten titt vad det var i den. 
Ingen var riktigt säker på vid det tillfället vem det var som var ägare till sakerna i lådan, men vi hade våra aningar och jag och några fler skulle träffa den "misstänkta" lite senare på kvällen. Det visade sig att våra misstankar var de rätta men den glada pensionären, sån ska jag också bli när det blir dags för pensioneringen, ville inte ta hem det som var där i och då passade jag på att fråga om det var okej om jag tog hand om fem stycken temuggar som fanns däri och svaret blev till min lycka ett ja! Så tack snälla Yvonne för dem! 😘
 
Dessa är från Rörstrand och serien "Karin" vilket jag tror genom lite undersökningar på google är från 1978-1979. Den tillverkades i kaffekoppar och tekoppar med fat och säkerligen en del andra delar, vilket jag inte har riktigt fått kläm på än. Men dessa fem fina muggar hänger tillsammans med mina "Swedish Grace"-muggar, även de från Rörstrand, och jag är så himla nöjd med dem! Snacka om materiell lycka!
 
Jag tycker verkligen om Rörstrand och deras porslin. Jag har i mitt så kallade skryt-skåp även en gammal te-servis i rosa och vitt ur deras serien "Rosmarin", och den kommer från min mormor och morfar. Den är så fantastiskt fin och påminner lite om just "Swedish Grace". Jag plockar fram den ibland men är väldigt rädd om den då den har ett högt affektionsvärde för mig. Så blir du bjuden på fika hemma hos mig och får dricka ditt kaffe ur mina rosa koppar, då vet du att du har mitt förtroende och är en högt ärad fikagäst!
 
Ta hand om dig!