Tacofredag
Jag undrar hur många personer i Sverige som äter tacos till middag på fredagar? Många tror jag att det är, då tacofredag verkligen har blivit ett välkänt fenomen och begrepp i våra kök.
Jag ska erkänna att jag inte är så där jätteförtjust i den vanliga tacosmiddagen med köttfärs, tacosås och alla dessa tillbehör som är brukligt. Jag gillar gärna varianter av maten och häromdagen så hittade jag något nytt hos Zeina och hennes "Zeinas kitchen", du hittar den här. Med bland annat kycklingfilé och paprika i receptet så lät det värt ett försök. Jag valde att byta ut några ingredienser till det jag gillar bättre, men originalreceptet är säkerligen jättegott.

 Taco med kyckling 
 4 portioner
  • 600 gr kycklingfilé 
  • 3 paprikor, gul, orange, röd
  • 1 purjolök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 påse tacokrydda
  • salt 
  • vitpeppar 
  • olivolja
  • saft från 1-2 citrusfrukter
Strimla kyckling, paprika och purjolök. 
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Lägg allt i en ugnsfast form. 
Krydda med tacokrydda, salt och peppar.
Ringla över olivoljan och citrussaften.
Blanda runt allt och tillaga mitt i ugnen, 200°, i ca 25 minuter. 
Servera kycklingen i tortillabröd med sallad, majs och creme fraiche. 

Bilder från mobilen...
Nu är det fredag och middagen intagen, kaffet uppdrucket och fötterna på bordet. Här ska njutas av den härliga kvällen och det är ingen som vet hur den slutar!

Ta hand om dig! 
#1 - Anonym

Hej!
Det är över 1 miljon svenskar som äter tacos varje fredag enligt en siffra jag sett. Hälsningar Tobias (ja din kusin :)

Svar: Hej! Där ser man, den nya nationalrätten med andra ord!
Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Angelica Wåhlin

Men gud, vad gott!

Svar: Ja det var det verkligen. Testa någon gång! Så enkelt!Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin