Picklad paprika
Idag hamnar inte torsdagsbakningen här då den inte riktigt är färdig än, men den dyker kanske upp imorgon. 
 

Kände mig kreativ när jag kom hem så istället för att göra något sött så tog jag mig an den paprikaskörd som har legat på bänken sedan i söndags. Vi har ätit lite av dem under veckan, men jag insåg att vi inte kommer att få i oss dem innan de blir dåliga.
Något som är bra då är att pickla de grönsaker man har. Fort, enkelt och gott blir det också och vem gillar inte det?
Jag gör det enklast möjliga genom att koka 1-2-3-lag och kryddar med lite senapsfrön. 




 Picklad paprika 
  •  3 paprikor i valfri färg 
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk senapsfrö
Skär paprikan i tunna strimlor. 
Lägg paprikan i en glasburk.
Koka ihop ättika, strösocker och vatten i en kastrull. 
Häll i senapsfröna i burken med paprika.
Slå den varma lagen över paprikan och förslut burken med ett lock.
Låt stå ett par dagar innan de avsmakas.

Nej, nu mina vänner ska inta mitt favoritställe, köket, och färdigställa mitt lilla bakverk. Tror det blir toppen! 

Ta hand om dig!