Ständig input
Ikväll blev jag visst sittandes i soffan med mannen jämte mig. Han tittandes på hockey och jag scrollandes på mobilen. Ja, jag ska erkänna att jag har nog ganska mycket skärmtid på en dag, men den är komprimerad till tidig morgon då jag i veckorna tittar igenom de sociala flödena till frukostgröten och sedan på eftermiddagen/kvällen och då till kaffet på maten. Där i mellan blir det korta stunder, om än överhuvudtaget. 
 
Mina inspirationskällor och tipsgivare finns ju just på de olika sociala medierna och för att jag ska komma vidare i mitt skapande och fördjupa min kreativitet så är det mer eller mindre en nödvändighet för mig att vara aktiv på just dessa ställen. Jag tror många av mina "kollegor" känner igen sig i det som jag skriver och vet att ska man komma vidare och få den "uppmärksamhet" som krävs för den verksamhet som man driver eller försöker förmedla ut, så krävs skärmtiden.
 
Sedan kan jag vissa dagar känna att jag blir väldigt trött på den här ständiga inputen som sker och kan då unna mig en tid utan skärmar och sociala medier. Det finns ett behov av dem hos mig, men det inte ett livsnödvändigt krav då jag kan klara mig utan.
Dessa bidrag som kommer från alla håll och kanter både ger och tar energi, men det viktigaste är att tänka på att det ska generera i ett plus på energikontot. Därför kan det vara bra att sortera och städa bort energitjuvarna på dessa sociala medier med jämna mellanrum. Behåll bara dem som du mår bra av!
 
 
Jag har hittat mycket härlig energi ikväll hos de som jag följer. Det är så det kliar i fingrarna på mig att dra igång ett bakprojekt eller två, men i skrivande stund så får det nog vänta tills tidigast imorgon. 
Bland mitt scrollande hittade jag mycket fina bilder på än det ena än det andra så det blir svårt att veta vad jag ska prioritera av det som jag sett. Sedan vet ni nog vid det här laget att det blir sällan som det står i receptet, jag måste ju sätta min egen lilla touch på det som jag gör.
Jag kan nog iallafall säga så mycket att det blir nog något "chokladigt" nästa gång, dels då det är min favoritsmak och en smak som jag tycker passar bra så här på hösten. Jag vill då gärna ha en lite murrigare och mörkare chokladsmak där kakohalten gärna få vara på minst 70%. Hur gillar du din choklad?
 
Ta hand om dig!