Måndag... igen
Det här med veckodagar hör du du! Jag vet inte hur det är med dig men det känns mer som måndag, tiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssdddddddddddaaaaaaaaaaaaggggggggggg, fredag och poff! Sedan börjar det om igen med måndag, tiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssssdddddddddddaaaaaaaaaaaaggggggggggg, fredag och poff!
 
 
Det gäller att ta vara på de dagar man har, trots att det ibland kan ta emot att göra något vettigt efter en arbetsdag. Det är lätt att hamna i soffan på eftermiddagen/kvällen men desto svårare att ta sig därifrån. 
Att ha saker som är inplanerade kan vara ett bra sätt att verkligen ta vara på tiden man äger och att välja ut med omsorg vad man fyller tiden med. 
Jag vill gärna ha sysslor som är meningsfulla och som jag vet att jag känner mig tillfreds med att ha uträttat när jag behöver utnyttja vardagskvällarna. Att lägga ner tid en tisdagskväll på något som i slutänden inte genererar i något bra eller till och med ingenting alls ger bara dålig känslomässig laddning och energin riktas åt helt fel håll. Bättre att spara det till en annan dag då det inte spelar någon större roll var, när och hur det görs.
 
 
Vissa tycker att det är enbart dumt att planera in saker och att spontaniteten försvinner, men så behöver det inte alls bli. För är du bara välplanerad så skapar det utrymme för den otvungenhet som du kanhända längtar efter. Sedan har allt en fram- och baksida, vilket alltid är bra då det är nyttigt att kunna se allt från alla håll och inte bara ha de egna glasögonen på där jag bara ser mitt utan kan vidga vyerna och ta in många fler perspektiv.
 
Så ikväll ska jag vara lite planerat spontan och göra både vad jag måste och vad jag vill! Hur gör du?
 
Ta hand om dig!