Biskvi i långpanna
Det står en hel del på agendan så något större och avancerat torsdagsbak fick utesluas. Men något som är smidigt och enkelt är att baka i långpanna. Det genererar i lite disk och engagemang från mig men ger avkastning på många bitar. Helt enkelt en bra deal och dealen idag blev biskvier.
Jag hade inte någon mandelmassa hemma men däremot mandelmjöl så det fick bli ett litet testbak med det, vilket blev väldigt lyckat. Det blev en mindre söt och lite krispigare botten än om man bakar efter de recept som finns, men då jag kan tycka att biskvier är lite väl söta bakverk så passade de här mig perfekt!

 Biskvi i långpanna 
 Botten
  • 250 gr mandelmjöl 
  • 1 dl strösocker 
  • 4 äggvitor
Rör mandelmjöl, strösocker och äggvitor till en kladdig smet.
Platta ut smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda botten mitt i ugnen, 175°, i 15 minuter. 
Låt svalna helt.

Smörkräm 
  • 300 gr mjukt smör 
  • 1 dl kakao 
  • 3 1/2 -4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 4 äggulor
Rör ihop alla ingredienser till en smidig krämig smet.
Bred smörkrämen över den avsvalnade botten.
Låt den stå i kylskåp tills den är kall. 

Topping
  • 200 gr choklad av valfri sort. Jag valde choklad med bitar av Oreokex.
Smält chokladen över vattenbad. 
Låt den svalna något. 
Bred chokladen över kakan.
Skär i lagom stora bitar.
Kakan går alldeles utmärkt att frysa, om det är så att det blir något över.




Snart är det tid att lägga upp fötterna en stund innan sängdags. För mig är nedvarvningen på kvällen nödvändig för att jag ska sova gott om natten. Så nedvarvningen får börja... nu! 
Ta hand om dig!