Morotscheesecake och vårsol
Vilken härlig dag! Jag har gått och småsjungit Ted Gärdestads låt nästan hela dagen. Tänk vad väder påverkar sinnesstämningen!
Lördag innebär en hel del sysslor här på Åkerdala då jag inte gör så mycket hemma i veckorna, men jag ska inte tråka ut i med den uppdateringen utan istället bjuder på den bakning som jag hann med idag på förmiddagen. 
Morotskaka är en favorit här hemma hos oss då den alltid blir så saftig och frostingen ovanpå, den är ju helt ljuvlig. Camilla Hamid som driver bloggen mykitchenstories.se, du hittar den här, har tagit morotskakan och snäppat upp den lite och skapat en morotscheesecake som jag kände att jag var tvungen att testa att baka. Kan verkligen rekommendera den! 

 Morotscheesecake 
 Botten
  • 1 1/2 dl strösocker 
  • 2 ägg
  • 3 stora finrivna morötter 
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 1/2 tsk kanel 
  • 1 nypa salt 
  •  2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl matolja
Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt.
Blanda ner de rivna morötterna och farinsockret i smeten.
Blanda samman  bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker i en bunke.
Vänd ner mjölblandningen i smeten och tillsätt sedan matolja.
Häll smeten i en springform, 24 cm i diameter, som är klädd med bakplåtspapper. 
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i 30 minuter. 
Låt kakan svalna helt i formen.
Frosting
  • 600 gr philadelphiaost
  • 1 1/2 dl vispgrädde 
  • 1 1/2 dl florsocker 
Vispa philadelphiaost och vispgrädde krämigt.
Rör försiktigt ner florsockret och bred frostingen sedan över den avsvalnade kakan.
Låt stå kallt minst en timme innan servering. 
Dekorera den på valfritt sätt. Jag valde hackad mörk choklad smaksatt med jordgubb och rosépeppar och färska jordgubbar. 



Här ska vi nu fortsätta njuta av lördsgen och det härliga vårljuset!
Ta hand om dig!