Påskcupcakes
Det kan kännas som om det är ett tag kvar till påsk, två veckor dit, men tiden går så fort så vi hinner nog lagom blinka så är vi där. Det är alltid härligt att mysa till det lite extra de där dagarna då man verkligen är ledig och man kanske ska umgås med nära och kära. Vid dessa tillfällen så vill man gärna bjuda på något gott till kaffet och något som inte är så stort och mastigt om man innan har ätit påskbuffé. Jag kan då tipsa om att baka en omgång cupcakes och dekorera lite påskaktigt med några ägg på toppen. Eller varför inte göra det till en tradition att dekorera cupcakes istället för att måla ägg?! 
 
Påskcupcakes med chokladmousse 
Ca 18 stycken
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • skal och saft från 2 limefrukter
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så det blir pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken.
Rör ner smöret och mjölken i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten tillsammans med skal och saft från limen.
Ställ ut muffinsformar och fyll dem till 2/3.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
Chokladmousse
  • 50 gram mörk choklad av god kvalitét
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 gram mascarpone
  • 2 msk kakao
Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna.
Vispa samman grädde, mascarpone den avsvalnade chokladen och kakaon tills den har fått en fast konsistens.
 Spritsa moussen på de avsvalnade cupcakesen och dekorera dem med små ägg. 
Nu inväntar vi bara fredagen och ser vad den har att erbjuda. Jag tror att det blir en härlig dag som efterföljs av en underbar vårig helg! Eller vad tror du?
Ta hand om dig!