Ris eller inte ris.
När mina barn var små så plockade vi alltid in björkris för att pynta med fjädrar, ägg och en hel del påskpyssel som så fint och pedagogiskt hade tillverkats i förskolan. Visst är det mysigt, men inte speciellt praktiskt. 
Det där björkriset har fått stå både i vatten och utan vatten beroende på vilken variant av ris som önskats. Antingen det som skräpar ner en himla massa för att det blivit så torrt eller det som börjat lövsprickningen och resulterat i kletiga blad där påskfjädrarna så fint sitter fastklistrade och åker med i soporna när vi väl påskat ut. 

Jag fortsatte flera år efter det att barnen blivit så stora att de inte längre brydde sig om vare sig riset stod där någonstans eller inte. Men nu har jag gett upp, eller rättare sagt så struntar jag i det. Istället blev årets ris lite knoppande päronträdskvistar som klippts av och förra året och några år innan det så var det trollhassel som blev pyntat mer eller för att inte säga mindre. I år blir det inget pynt, inte ens den skräckinjagande tuppen åker fram, då påsken är kort och jag har lärt mig att sålla bort det som inte är så viktigt. Så då jag inte är religiös, jo medlem i Svenska kyrkan är jag men inte mer än så, så har dessa dagar ingen mer betydelse för mig än att det ger mig ett härligt lov. Så jag väljer att njuta av lediga dagar och det är något bland det bästa jag vet! 
Ta hand om dig!