Äppelkladdkaka
Förra veckan "hojtade" grannen till och erbjöd mig att plocka äpplen hos dem då de hade en stor skörd i år. Sorten är Transparens Blanche, tror det stavas så, och är en äppelsort som fort blir dålig och är lite ömtålig, men har enligt mig en god smak. 
Det är lätt hänt att fastna i paj-"träsket" när man ska baka med äpplen och jag var sugen på att testa något annat som jag inte gjort förut. Jag älskar äppelpaj, men jag älskar även kladdkaka så en kombination av dessa två kan ju inte annat än att bli lyckat!
 Äppelkladdkaka 
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker 
  • 200 gr smält smör 
  • 3 3/4 dl vetemjöl 
  • 2 msk vaniljsocker 
  • 50 gr hackad vit choklad 
  • 1 msk kanel
  • 3 äpplen
Vispa samman ägg och strösocker. 
Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop det lite lätt.
Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, den hackade chokladen och kanel.
Riv äpplena grovt och vänd ner i smeten. 
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24cm i diameter. 
Grädda kakan mitt i ugnen, 180°, i ca 30 minuter.
Låt kakan stå i kylskåp några timmar innan du serverar den med en härlig vaniljsås. 

Här går dagarna fort nu när jobbet är i full gång. Jag har så mycket som jag skulle vilja göra och känner att jag sparar mina egna önskegöromål på hög. Dock har jag roligheter att se fram emot både den här helgen och nästa som jag vet blir av. Alla dom andra sakerna... ja dom får jag nog verkligen försöka få in. Saker som får mig att må bra! 
Ta hand om dig!