Sockerkakspudding
Tro det eller ej men även jag misslyckas ibland när jag bakar!!! Det kan bero på precis vad som helst allt ifrån ingredienserna till det som jag tror att det mest beror på, mig...
Ibland så står jag där med en tårtbotten som i mina tankar är hög och fin och när den väl kommer ut från ugnen, så är det som om luften har gått ur den och den blir platt och svår att använda till de beställningar som jag håller på med. Men istället för att slänga dem så går det att låta dem få ett nytt liv som något annat. Vanligast är ju att göra dammsugare/punschrullar eller cake pops, men den här gången kände jag att jag ville göra något annat. Men vad?
Tack du älskade människa som skapade Google, för där hittar man allt (och liiiiite till). Där hittade jag ett inlägg om lite äldre bakverk, jag tror att personen skrev det som historiska bakverk, och då fanns det med ett recept som handlade om sockerkaka som blivit lite torr efter att ha legat i skafferiet några dagar. Vilken människa äter inte upp en go´sockerkaka?!
Sagt och gjort, jag tog den här tårtbotten istället som inte blev så lyckad och testade på mitt eget sätt. Har du en "gammal" mjuk kaka som ligger och ingen vill äta av, så ge den ett nytt liv som pudding istället. Jag tog hallon i denna, men ta den sortens bär du gillar. Jag tror att jag ska testa med blåbär och flagad mandel nästa gång jag gör denna goding/pudding.
Sockerkakspudding 
  • sockerkaka, hel eller ca 10 bitar
  • 1 dl frysta hallon
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • rivet citronskal
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • ½ dl strösocker
Skiva tunnt eller bryt bitar av sockerkakan.
Varva sockerkaka, hallon, hackade hasselnötter och citronskal i en smord rund form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ihop grädde, ägg och strösocker lite lätt och häll det över sockerkakan.
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i ca 35-40 minuter.
Servera den gärna med lättvispad grädde. 
Här finns inga planer för dagen utan den tar vi som den kommer. Igår var vi iväg på en spontantripp till Oskarshamn för fika och lite shopping. Även ett litet stopp på en loppis på vägen hem. Det är lite så en semester ska var. Inte en massa måsten att åka hit och dit, vilket man kanske inte alls har lust med när den den dagen kommer, utan hellre spontana fria aktiviteter som inte blir så tunga att rodda runt med en massa tider som ska passas hit och dit. Nej, det har vi nog av ändå under resten av året! Så idag blir det... inte en aning... men det kommer att bli en toppendag!
Ta hand om dig!