Blommor och gitarr
Att baka personliga tårtor är en utmaning då jag oftast inte känner personen i fråga som jag ska baka till. Det blir då att jag genom andra, oftast då beställaren, får reda på saker om personen som vad den gillar för smaker, att göra, vilka färger och så vidare. Utifrån dessa fakta ska jag då göra min tolkning av personen och få till något bra. 
Till unga vuxna är det en extra utmaning då det inte får bli för "barnsligt" eller för strikt och simpelt och den vågen är svår att balansera. Jag har dock lärt mig att gå på magkänslan, vilket jag gör i väldigt mycket här i livet, och skapa utifrån det som känns bra. Jag har hittills lyckats måste jag säga.
I går levererades en tårta till en 19-årig tjej som hade några önskemål och sedan var det fritt fram för mig att skapa något utifrån det. Resultatet blev en turkos tårta med pärlor på kanten ton-i-ton och blommor samt en liten gitarr fick pryda ovansidan. Smakerna som den fylldes med var vit choklad och lime/citron vilket är så gott då den vita chokladen får lite konkurrens av de syrliga citrusfrukterna vilket ger en bra balans i tårtan.
Nu är det snart dags att titta på Julkalendern här. Ingen december utan kalender-tittande! Jag växer nog aldrig ifrån det!
Ta hand om dig!