Tårta till ett litet knytte
Det är så olika hur vi tänker kring våra graviditeter. En del vill absolut veta vilket kön det är på bebisen/bebisarna innan förlossningen medan andra tar det som en överraskning. Vilket man än väljer så hoppas jag att valet är helt utifrån vad de blivande föräldrarna själva vill.
I veckan som var så fick jag förtroendet att baka en tårta till en baby shower där könet på bebisen är okänt vilket gjorde att jag skulle skapa en neutral tårta. De önskemål från beställaren, vilket var en överraskning för den blivande mamman så allt skedde i hemlighet, var att det skulle finnas en bebis på tårtan och att mamman tycker om rävar och giraffer. Två söta djur, men de har kanske inte så mycket mer gemensamt än att de båda är just djur. 
Det här är utmaningar som jag bara älskar och det gror mycket funderingar och idéer i mitt huvud vid dessa tillfällen och resultatet blev en sovande bebis på en filt skyddad av en sovande räv och med en giraff som gosedjur. Alla tre önskningar slog in.
Tårtan som kläddes med sockerpasta fick mönster av stickat och små söta knappar i pastelliga färger. Att välja en ganska ljus och neutral bottenfärg, här en ljus beige, och sedan addera lite färg till detta i form av små detaljer lyfter hela tårtan men gör heller inte att detaljerna tar över för mycket. Här var det ändå bebisen som skulle vara i centrum och då den kläddes i vitt och grönt samt att räven var rödbrun så var det dessa figurer som blev blickfånget.
Tårtan fylldes med smakerna citron och blåbär och täcktes sedan med marängsmörkräm som jag smaksatte med citron samt täcktes och dekorerades med sockerpasta.
Nu önskar jag bara de blivande föräldrarna lycka till med deras nya uppdrag här i livet och välkomna det lilla knyttet till den stora världen!
Fler bilder hittar du på Åkerdala Sockerbageri´s Facebook-sida eller Instagram.
Ta hand om dig!