Konsultation
Att vara egen företagare betyder att jag står själv för beslut och ställningstagande i det jag gör. Det gäller att våga vara ärlig, beslutsam och våga bestämma utifrån det som blir bäst för kunden och mig. Just igår hade jag en konversation med en kund om en blivande beställning och de råd och tips som jag gav, och kunden nappade på, gjorde att jag växte en centimeter eller två. Att konsultera någon i det jag är bra på ger en liten kick och stoltheten växer i bröstet då jag vet att jag kan och vågar lita på att det blir bra. 
Själv vill jag ha de bästa råden av andra som är experter, oavsett om det går emot min egen vision om det som jag vill ha. Men går jag in i en butik och frågar om hjälp, ja då förvänytar jag mig att få goda råd och det bästa tips som passar bäst för det som jag efterfrågar. Det är bra konsultation. 
 
Dålig konsultation har vi säkert alla råkat ut för någon gång. Jag tänker bara på alla gånger man har gått till frisören med en bild i handen, och i huvudet hur snygg jag kommer bli, på just den frisyr som man tyckte var fantastiskt fin just då. Visst finns det bra frisörer som ser att det där kommer aldrig passa mig eller är en frisyr som fungerar med mitt hår, men vi har säkerligen även råkat ut för de frisörer som bara ler och säger: Det blir så bra så det där! Det gör vi! Sedan har vi tagit stegen ut från salongen med en känsla av besvikelse och hur man knappt ville visa sig utanför huset dagarna efteråt. Ja, nu ska jag inte bara anklaga frisörer för detta fenomen, det förekommer i alla yrkeskategorier. 
Men i min värld behöver man ha den yrkesstoltheten att våga vara den som vet bäst och vilja förmedla det till kunden. I tid och längd lyckas du skapa en kundkrets med nöjda lyckliga kunder som återkommer och rekomenderar till andra det som du gör. Då har du lyckats!
Ta hand om dig!