Mjuk kaka med kondenserad mjöl och kardemumma
Jag ska erkänna att det kan gå lite fort ibland när jag är och handlar i mataffären, framförallt när det är till det egna hushållet. Jag tittar på produkten men läser inte riktigt rätt/ordentligt/noga och det kan "straffa" sig ibland. Här om veckan så skulle jag köpa med mig karamelliserad mjölk hem då jag var lite sugen på att baka något med det, men då den vanliga kondenserade mjölken står precis bredvid den karamelliserade plus att burkarna är ganska lika, så tog jag bara en och självklart blev det tokigt. Jo visst kan jag koka den själv för att få den karamelliserad men det tar ju sådan tid, så burken blev ståendes fram tills igår. Jag fick för mig om att man nog skulle kunna använda den kondenserade mjölken i någon form av mjuk kaka och Googlade fram ett recept hos en tjej som heter Amanda och driver bakbloggen "Amandas bakblogg". Hon hade bakat en form av sockerkaka där smaksättningen inte var något annat än vaniljsocker, vilket jag själv kan tycka blir lite "smakfattigt" och då jag är svag för kardemumma, denna fantastiska krydda, så valde jag att smaksätta den med det. Jag ska erkänna att jag misslyckades lite då den inte var helt färdig i mitten, jag bakade i en avlång form, trots att stickan var torr. Jag ska ge receptet en chans till, för Amandas kaka såg riktigt fin ut på hennes bilder, men då ska jag baka den i en riktig rund sockerkaksform. 
 
Mjuk kaka med kondenserad mjölk och kardemumma 
  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk stött kardemumma
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning och häll sedan i den kondenserade mjölken.
Blanda samman vetemjöl, salt, bakpulver och stött kardemumma i en bunke.
Vänd ner mjölblandninge i smeten och se till att den blir klumpfri.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i ca 1 timme. Täck kakan efter ca 35-40 minuter så att den inte får för mycket färg.
Stjälp upp kakan och låt den svalna under bakduk.
 
Idag är det inte lika vårlikt här som det var igår. Det snöar just nu i skrivande stund och det har nog kommit 5 centimeter sedan i morse. För min del har det inte gjort något det minsta då jag har hållit mig inomhus och städat. För vet ni vad?! Idag har det varit riktigt roligt att städa, kanske mest för att jag valde själv att göra det idag för att få hela helgen fri. Det här med att ha sportlov, det är fina grejer det! Skulle kunna ha lov varje vecka och styra runt med det som jag vill! Dock blir väl inte plånboken så fet av det... Men den förväntade Lottovinsten rullar nog in vilken dag som helst. Jag är säkert den enda i hela landet som tänker så. 
Ta hand om dig!