Blomkålssoppa
Det är inte ofta som jag ger middagstips här på bloggen, dels för jag känner mig inte alltid riktigt bekväm i matlagningen, jag freestylar väldigt mycket vilket då ger varierande resultat, och så har jag så svårt för det här att komma på vad jag ska laga för mat, det blir gärna samma samma.
Något som jag dock gillar att laga är soppor av olika slag. Inte dessa klara "vattniga" buljongsoppor utan de som är redda och krämiga. Det får gärna vara grönsakssoppor då du kan toppa dem med bacon, kryddig korv eller liknande om du vill ha med något alternativ med kött i. I torsdags så kokade jag en blomkålssoppa som jag toppade med knaperstekt bacon, men soppan är så god så det går alldeles utmärkt att äta den som den är. Och soppor är ju också lätt att laga och med en mixer till hands så är det ju klart på ett kick, det är ju superbra så här en vardag nu i vintertid. Det är ju verkligen värmande mat så här i januari, och billigt...
 
Blomkålssoppa 
6-8 portioner
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 stor gul lök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk maizena + vatten att blanda ut det med
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe persilja
  • 1 pkt bacon
Dela blomkålshuvudet i mindre bitar.
Skala löken och dela den grovt.
Koka upp vatten och buljongtärningar.
Lägg ner blomkål och lök och låt det koka i 15 minuter.
Häll i matlagningsgrädden och mixa soppan slät.
Red soppan med maizena utblandat i vatten.
Krydda soppan efter smak.
Hacka persiljan och blanda ner i soppan.
Skär baconet i mindre bitar och knaperstek dem.
Häll upp soppa i en tallrik och toppa med det knaperstekta baconet.
 
Nu är det bara att ladda batterierna för ytterligare en arbetsvecka. Jag har inte hunnit med riktigt de saker som jag hade planerat under den här helgen, men gjort en massa annat istället. Det som var planerat. ja det finns ju kvar till en annan dag. Om det inte är någon här hemma som tar det ifrån mig 😂.
Ta hand om dig!