Vara stolt över sig själv och ta den plats som man förtjänar
Hm.. är det något fult och ego att vara det och våga det? Jag skulle vilja svara ett stort rungande NEJ på den frågan, för självklart ska man få vara stolt över sig själv och vad man eventuellt har åstadkommit. Men tyvärr så ser världen lite annorlunda ut och du ska fan inte "skryta" över något som du har gjort bra och heller inte visa det, för du är inte bättre än någon annan och framförallt så ska du varken synas eller höras utan stå där på din lilla plats som omgivningen har låtit dig få ta del av, men kliv för allt i världen inte över de osynliga gränser som är!.
Jo, det är jag visst det, för allt jag är bra på är inte du bra på och du är bra på många saker som jag absoilut inte behärskar. Och om jag är bra på det så ska jag självklart få visa det, det kan ju faktiskt gynna någon annan som kan behöva min hjälp med just det jag är bra på och då behövs den lite större platsen för mig inom det. Så vilken tur att vi alla är olika och olika bra på saker här i livet!
Här kommer ett av mina mål för året in, våga ta mer plats. Ska jag komma någonstans här i livet, vilka vi alla vill men olika långt, så måste jag vidga mina vyer, göra mig sedd och hörd, men absolut på ett sympatiskt och ödmjukt sätt så jag inte trampar på någon under tiden. För det är skillnad på att ta plats och ta plats, gör det snyggt utan att såra och förgöra på din väg, så kommer det att gå väl, men våga ta plats!
Har ju missat att visa mig i mina glasögon som nu sitter på näsan hela dagarna. 🙂
Nu ska jag sitta här i soffan och känna mig stolt över det som jag har gjort idag och ser fram emot morgondagen då jag kan fortsätta att göra saker som jag kan känna stolthet över, vad det än måhända är som jag gör imorgon. För det är så bortkastad tid att göra saker som man behöver skämmas över att ha gjort.
Ta hand om dig!
#1 - Kicki

Klok du är min vän! Jag håller med dig till 100%. Varför ska man inte få säga att man är bra på något? Det kryper i mig när jag hör våra elever säga "jag är så dålig på det" eller "titta vilken ful teckning jag gjort" Jag vill inte att det är vad vi ska ge våra barn i arv, jantelagen. Nä, nu tycker jag vi skrotar den en gång för alla

Svar: Ja det gör vi! 👍
Viktoria Grönqvist Alvin