Bärtårta
Jag inser hur sällan jag tar mig tiden att sätta mig ner och skriva här på bloggen. Det är positivt i och för sig, då jag bevisligen lägger min tid på annat som jag också vill göra men jag saknar stunderna här hos er. Men med semester, ledighet och sommar så försvinner alla de här rutiner som man har annars, man tar livet mer med en klackspark så här års, så ha tröst älskade läsare! Jag tittar in när jag hinner/kommer ihåg och skriver några rader eller ger er ett litet recept.
Nu är tiden på året då det finns bär av olika slag att plocka här i vårt avlånga land. En fantastisk god kombination är jordgubbar, hallon och blåbär, det är nog de mest "svenska" bär som jag vet! De hamnar gärna på morgonkvargen tillsammans med müsli och så är starten på dagen på topp.
Bären kan även hamna på en tårta och igår så lämnades det ut en vit chokladtårta dekorerad med just jordgubbar, hallon och blåbär. Tårtan hade en chokladbotten och var fylld med hallon- och passionsfruktsmousse. Rena fräscha smaker som passar så bra nu i sommaren. 
Att dekorera en tårta av detta slaget är nog faktiskt bland det roligaste jag vet. Här får jag bygga bär för bär och till slut så har de alla bildat en helhet som är både vacker och god att äta. För vi äter ju faktiskt både med öga och gom!
Fortsätt att njuta nu av de solstrålar som tittar fram och vad jag har hört så ska sommarvärmen komma lite smygandes tillbaka nu. Härligt!
Ta hand om dig!