Rabarbermarmelad och Sommar i P1
Vad jag har njutit av sommarvärmen idag! Så härligt att kunna luta sig tillbaka i solstolen, i med lurarna i öronen och knäppa på Sommar i P1. Jag lyssnar via appen då jag inte lyssnar när det sänds och väljer att lyssna utan musiken. Inte för att jag tycker att de väljer dålig musik, nej jag är allätare vad det gäller det, men jag blir så bortkollrad av de avbrott som blir och har svårt att koncentrera mig på deras prat.
Idag lyssnade jag på Madeleine In Hwa Björk och hennes livshistoria. Den berörde mig djupt och blev lyckades ge mig många av de känslor som jag tror att hon kände under hennes upplevelser av det hon berättade. Har du inte lyssnat på hennes sommarprat så tycker jag absolut att du ska göra det!
Sommar i P1 är en del av sommarkänslan för mig, likväl som stunderna i solstolen, fikan på altanen, glassen i skuggan av parasollen och även en omgång rabarbermarmelad. Det blir lite av sommar på burk tycker jag och det ska kokas en omgång här imorgon hade jag tänkt. Jag kryddar gärna min marmelad med lite kardemumma, bara för att det är så gott!
Rabarbermarmelad 
  • 500 gr rabarber
  • 1 citron
  • 500 gr syltsocker
  • ½ tsk malen kardemumma 
Skölj rabarberna och skär dem i centimeterstora bitar.
Pressa saften ur citronen.
Lägg rabarber, citronsaft, syltsocker och kardemumma i en gryta och låt det koka samman i fem minuter under omrörning.
Häll upp marmeladen på rengjorda burkar och förvara dem i kylskåp.
Nu ska här tränas och duschas innnan det är dags för att titta på Ernst. Min man han tar nog motorcykeln och drar iväg en sväng istället för att titta på Ernst ikväll. Han brukar allt titta med mig ibland, men han är inte så där "slavisk" som jag är att han måste titta varje gång. Brukar du titta på Ernst?
Ta hand om dig!