Vad berör dig?
Jag älskar att läsa böcker! Periodvis kan jag plöja mig igenom bok efter bok för att sedan ta en paus och inte öppna en bok på veckor eller månader. Böckerna jag läser är oftast berättelser och biografier om människoöden, böcker som berör och nuddar vid mitt inre och väcker känslor, tankar och funderingar. 

Idag har jag läst boken "CP-barnet" som är skriven av Lena Helgesson, stolt mamma till Jonas Helgesson. Jag som läsare har fått följa hela resan från beskrivningen av hennes egen barndom, genom graviditeterna och då främst det sista barnet Jonas tid, fram till det att han flyttar hemifrån "på riktigt". Jag har fått läsa om hennes kamp, hennes kärlek och hennes outtröttliga stunder med Jonas för att ge honom de förutsättningar och möjligheter som hon såg att han hade. Så mycket kärlek!
Att läsa färdigt en bok kan ge mig olika känslor. Vissa böcker vill man inte ska ta slut, vissa böcker kan inte ta slut fort nog, vissa böcker lämnar mig med en obehaglig känsla i kroppen och vissa böcker, som den här, lämnar mig varm i hjärtat och med en lycklig känsla. En mening i boken fastnade extra mycket hos mig. "Han kunde däremot ha dött redan när han föddes, men livet vann, det var starkare än döden." För visst är det så, livet är oftast starkare än döden.
Nu fortsätter jag att njuta av livet, sommaren och ledigheten!
Ta hand om dig!
#1 - Emma

Jag läser också gärna böcker och särskilt på sommaren. Läser helst deckare/thrillers, men det kan bli en och annan biografi också ibland. Favoritförfattare just nu är Sofie Sarenbrant och serien om kriminalkommissarie Emma Sköld. Jag har inte läst den sista än, men den ligger hemma i bokhyllan och väntar. Rekommenderar hennes böcker starkt! Sju st om Emma Sköld än så länge och ytterligare tre andra. Du hittar alla titlar på min blogg, under kategorin böcker. =)

Svar: Härligt med lite nya boktips då jag gärna annars fastnar i samma författare och genrer. Ibland behöver man förnya sig! 😊
Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin