Fläderblommor, fika och lastbilstårta
Nu har jag landat till viss del efter en rolig men hektisk studentvecka. Allt som allt har det gått ut åtta tårtor under veckan som gått varav sex stycken av dom var studenttårtor. Det kanske inte låter så mycket, men då jag även jobbar heltid som lärare så har det ordinarie jobbet "stulit" tid från mitt bageri och det har blivit sena kvällar och nätter då jag har fått arbeta med tårtskapandet på eftermiddagarna och tiden hos er har blivit mer eller mindre minimal.
Det har nu lugnat ner sig och jag har haft möjlighet att ta igen mig med sovmornar både lördag och söndag och snart ska jag ta ett träningspass, det första på en hel vecka. Det känns i kroppen och jag vet att träning är nödvändig för att jag ska klara av att arbeta med mina tårtor då jag har kroppsställningar som är både möjliga och omöjliga vilket kräver att kroppen har de muskler som behövs för att kunna hantera de olika situationer som uppstår.
idag passade jag på att ta vara på en del av de fläderblommor som slagit ut. I år blommar fläderbusken som den aldrig har gjort förut och jag hoppas att jag hinner med att ta vara på fler av de blomklasar som hänger där, för fläderblomssaft är ju så gott att släcka törsten med så här på sommaren.
Att göra sin egen saft är inte det minsta svårt och har du tillgång till fläderblommor så tycker jag att du ska ta tillvara på dem. Det receptet som jag använder mig av hittar du här nedan.
Flädersaft 
  • 400 gr fläderblommor
  • 4 citroner
  • 4 l vatten
  • 350 gr strösocker/liter saft
Lägg fläderblommorna i ett stort kärl som rymmer runt 5 liter.
Tvätta av citronerna i varmt vatten och skiva dem tunnt.
Lägg citronerna ovanpå fläderblommorna.
Koka upp vattnet och häll det över citroner och fläderblommor.
Täck kärlet och låt det stå i 3 dygn.
Sila av det och värm saften till ca 85°.
Ta grytan av värmen och rör ner strösockret.
Rör tills det har löst upp sig.
Häll upp den heta saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem omedelbart.
Saften kan förvaras i rumstemperatur så länge de är oöppnade.
Då jag och min man knappt hunnit med att se och prata med varandra under veckan som varit så passade vi på att ta en liten tur till Valö festplats utanför Björkfors idag. Ett mysigt ställe där de har fantastiska räkmackor om man är sugen på det. Vi tog dock en lite enklare variant av smörgåsfika vilket även det är att rekomendera. 
Utsikten ute på Valö är fantastiskt då festplatsen är omgiven av sjön och har ett högt läge. Dagens soliga och härliga väder gjorde inte saken sämre och vi satt en bra stund och bara njöt och pratade där med kaffemuggen i handen. Små stunder fyllda med kärlek!
Fler bilder hittar du på min företagssida på Facebook.
 Det blev visst ett ganska spretigt inlägg idag då jag så gärna vill delge er lite av det som har hänt, mycket mer kommer framöver, och avslutningen får bli ett par bilder på förra helgens lastbilstårta. Just nu känner jag mig som tusenkonstnär då jag modellerar allt möjligt som djur, fordon, kläder, människor, mascotar och allt där emellan!
Den här tårtan fick en lastbil som tårtdekoration då födelsedagsbarnets mamma har bland annat en gul lastbil som företagsbil och Edgar brukar få åka med ibland. Och visst fixar jag det då!
Ta hand om dig!