"Höron"-tårta
Kan man göra tårtor som ser ut hur som helst? Mitt svar är ja, men sedan är det upp till bagaren om man känner att man kan stå för den tårta som efterfrågas av kunden. För jag vet att jag kommer säga nej till den beställare som vill ha en tårta som är dekorerad med detaljer som står för åsikter som jag inte kan stödja och är kränkande för någon/några. Men än så länge har jag inte råkat ut för detta och hoppas att jag slipper!
Igår gick det ut en tårta till fyra tjejer som jobbar med hörsel och hörselnedsättningar. Jag träffar på dem mer eller mindre i mitt andra jobb som pedagog och två av dem skulle firas på deras jämna år som de har levt på denna jord, ja ni vet det där ständiga 27...
Temat skulle så klart handla om hörsel på något sätt men ändå vara en lite elegant tårta som skulle visa att det var födelsedag på gång. Resultatet blev en "Höron"-tårta där dekorationerna blev ett gult paket med rosa snören och rosett och fyra öron där det finns hörapparater och CI. Smakerna i tårtan blev hallonmousse och citronmousse, två lite syrligare smaker som gifter sig jättebra med varandra. Tårtan täcktes sedan med marängsmörkräm och sockerpasta och alla dekorationer gjordes i sockerpasta. 
Jag är nog inte ensam om att ha en himla massa rabarber i trädgårdslandet och det är en fantastisk smak att ta vara på. Det går att göra så mycket av dem, bakverk av alla möjliga slag allt från paj till bullar till mjuka kakor. Något annat som är gott är ju saft av denna växt och jag är lite sugen på att fixa till lite lemonad av en del av de som jag har. Någon som har gjort det förut och fått ett gott resultat?
Ta hand om dig!