Knäckig rabarberpaj
Sveriges nationaldag och vi har firat den väldigt lugnt, lika lugnt som en vanlig ledig dag. Dock har vi fikat på en härligt knäckig rabarberpaj för att göra dagen lite festligare. 
Det finns många saker som vi räknar som något av det svenskaste som finns, bland annat knäckebröd, sill, jordgubbar, färskpotatis och jag skulle tro att rabarber hambar där också. Hur svenskt det är eller inte bryr jag mig inte om, för så länge det är gott så bryr jag mig inte det minsta om var det kommer ifrån. Den knäckiga rabarberpajen serveras med valfritt tillbehör, vi hade idag lättvispad grädde men andra starka kandidater är vaniljglass eller vaniljsås.
 Knäckig rabarberpaj 
 Fyllning:
  • 5-6 rabarberstjälkar
  • 1 msk potatismjöl 
  • 1/2 dl strösocker 
  • 1 msk stött kardemumma 
Skär rabarberna i centimetertjocka bitar.
Lägg dem i botten av en pajform.
Strö över potatismjöl, strösocker och kardemumma och blanda om väl.
Knäckig topping:
  • 150 gr smör
  • 1/2 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl 
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker 
  • 1 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. 
Tillsätt sirap och vispgrädde och ta kastrullen från värmen. 
Blanda i vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver till en jämn smet.
Häll smeten över rabarberna. 
Grädda pajen mitt i ugnen, 175°, i 35-45 minuter. 
Låt svalna något innan du serverar den.

Här ska fortsätta att njutas av sommarkvällen med ett träningspass då det har varit alldeles för varmt för det nu på dagen. Och klockan behöver jag inte fundera över vad den blir då det är ledig dag imorgon! 
Ta hand om dig!