Dagarna på Åkerdala - Sommarmat

Sommarmat
Vilket härligt sommarväder vi har! Solen skiner, vinden fläktar och tid finns det mängder av!
Jag varken vill eller tycker det är värt att stå inne och fixa med middagen långa stunder då man istället kan lägga den på annat som är roligare eller som jag värderar mer än matlagning. Då fick det bli lite enklare middag idag och en vegetarisk variant. 
Vi äter en hel del vegetariskt här hemma, vi äter kött men inte varje dag, och något som jag gillar är de vegetariska snitzlarna som finns i frysdisken på affären. Enkla och tillaga, bara in i ugnen på 180 grader i 15 minuter ungefär så är det klart. Idag serverade jag den i hamburgerbröd med coleslaw, tomat, sallad och dressing för enkelhetens skull. Coleslaw är lite av en favorit här hemma hos oss och det är ju så enkelt att slänga ihop. Min variant är denna:
 Coleslaw 
  • 2 dl creme fraiche 
  • 1/2 dl majonnäs 
  • 2 msk senap
  • svartpeppar, grovmalen
  • salt
  • 1 rödlök 
  • 2 stora morötter
  • 1/2 vitkålshuvud
Blanda samman creme fraiche, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en skål. 
Hacka rödlöken fint, riv morötterna grovt och skär vitkålen i tunna strimlor och blanda ner i skålen.
Låt salladen stå i kylskåpet några timmar innan du serverar den.
Nu fortsätter jag att njuta av fredagskvällen och jag får se vad det kan bli för fredagsmys. För det är jag värd då jag har genomfört mitt fredagsfys redan!
Ta hand om dig!