Sparris-och baconpaj
Så här i sommartider tycker jag att det är lite svårt det här med mat. Jag vet att många gillar grillat, så även jag, men när vi är två som ska äta så tycker jag att det är lite omständigt att dra igång grillen för två små köttbitar eller vad det nu kan tänkas vara som hamnar på grillgallret.
En matig paj är ett bra alternativ då det inte kräver för mycket tid i köket samtidigt som man får allt i en och samma form och med en krispig sallad till så är man hemma med matlagningen.
Använd de råvaror som du gillar och har hemma och pajen går att göra både gluten-och laktosfri, det är bara att byta ut rakt av till de ingredienser du behöver anpassa pajen med.
 Sparris- och baconpaj 
 Pajbotten
  • 125 gr smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kallt vatten
Nyp ihop alla ingredienser till en deg.
Tryck ut den i en pajform, ca 25cm i diameter, upp en bit på kanten.
Nagga botten och låt den stå i kylskåpet i 30 minuter.
Gör fyllningen under tiden. 
Fyllning
  • 1 paket bacon
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 rödlök
  • 5-6 färska champinjoner 
  • bladspenat 
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde 
  • salt 
  • svartpeppar 
Skär bacon, sparris, rödlök och champinjoner i lagom stora bitar.
Fräs det i en stekpanna tills det lagom fått färg.
Tillsätt spenaten och låt allt fräsa ytterligare någon minut.
Vispa samman ägg, grädda, salt och peppar i en bunke. 
Häll baconblandningen i pajskalet och häll sedan över äggstanningen. 
Grädda pajen mitt i  ugnen, 200°, i ca 35minuter. 

Här har det regnat och åskat idag lite grann varvat med solsken, vilket är sommarväder för mig. Dock är det fuktiga vädret som blir inte det ultimata förhållandet när jag ska baka tårtor. Men jag gillar utmaningar och det får jag verkligen här. Resultatet får ni se på onsdag. Dock en liten tjuvkik nedan...

Ta hand om dig!