En bättre lördag
Jag har lite svårt att gå utanför de ramar och vanor som jag har, men tränar på för fullt att bli bättre på att bryta de invanda mönster som jag äger. Som att jag ALLTID städar på lördagsförmiddagar, vilket inte alls behöver vara så. Dammråttorna ligger ju kvar tills jag tar mig an dem.
Idag så gav jag fan i alla rutiner och drog iväg på en liten loppisrunda med min man istället. Vi hade siktet inställt på ett ställe och sedan fick vi se utifrån det vad det kunde tänkas bli. Vi hade dock en liten jakt på att hitta en ostkupa, något som i stort sett inte används längre. Första stoppet blev en besvikelse då det kändes som om det enbart var sådant som vi inte kände var något för oss. Tilltänkta stopp nummer två var stängt... och då vi började känna oss lunchhungriga och inte var så långt hemifrån gjorde vi ett tredje och sista stopp i Vimmerby, och gissa vad. Där hittade vi vad vi sökte och fick till och med välja mellan tre olika modeller! Då det är mannen som äter mest ost fick han bestämma vilken vi skulle ha och han valde den rätta! Själv hittade jag en gräddvisp av modell äldre och efter lite rengöring och inoljning av mekanismen så kommer den att pryda sin plats finfint på köksbänken.
Nu fortsätter vi att njuta av lördagen i soffan med ett glas vin och hockey på TV. Jag ska erkänna att jag tittar mest med ett halvt öga då jag petsonligen tycker att hockey i mitten på maj inte riktigt är min grej. Hockey är ju en vintersport, men kul för alla hockeyfantaster därute!
Ta hand om dig!