Mimmi Pigg-tårta
Har precis klivit in genom dörren och hört årets första åskknall här hos oss. Det är något visst med regn och åska och jag tycker att det är mysigt väder när det sker, medan jag är medveten om att det finns många som tycker helt annorlunda än mig. Men vilken tur att vi kan tycka olika!
Jag känner att min tid har runnit ifrån mig lite nu de här dagarna som har varit och är så tacksam över den här lediga dagen som blev idag nu när det är 1:a maj. Jag kände verkligen att den var nödvändig både för kropp och själ, men även för att få tid att göra nytta på andra sätt med att ta stunder att jobba med det som har blivit liggandes och bara väntat på att någon ska ta tag i. 
 
I helgen som var det flera tårtor som skulle ut och en va dem var en Mimmi Pigg tårta till en liten härlig tre-åring. Det var något helt nytt för mig att skapa då de här gamla Disney-klassikerna har fått stå tillbaka lite för de nya karaktärerna som dykt upp under årens lopp. 
Den här gången arbetade jag med RiceCrispies-treats för att bygga upp Mimmis huvud. Kletigt och kladdigt men ett bra sätt att bygga på, då det inte blir någon tyngd av det samt att det är lätt att forma som man vill ha det. 
Tårtan fylldes med Nutella-fluff och vaniljkrämsgrädde för att sedan spacklas med marängsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Alla dessa små detaljer är det som jag tycker är roligast med tårtbyggandet och att sitta och pilla med ögonfransar och småprickar gör att all koncentration hamnar just där och då, jag hamnar i min egen lilla "tårtbubbla". Visst är det skönt att kunna gå in i sitt arbete ibland?
Fortsätt nu att njuta av denna härligt lediga första majdag och ta hand om dig!