Vardagsglamour och hemgjord glass
Vilken fantastiskt härlig dag vi fick med sol som värmer och temperaturer som smet ovanför 20-graderssträcket! Har satt mig en stund i kvällssolen på bageritrappen för att bara njuta av att kunna vara i nuet en stund. Med glittriga guldiga sandaler på fötterna en måndagskväll kan livet inte bli annat än glamour!

Med värmen kommer också lite sug efter glass. Jag äter sällan eller aldrig glass under den kalla tiden på året, men när graderna stiger utomhus så stiger också glassuget.
Att göra egen glass är inte speciellt svårt och du behöver absolut inte ha en glassmaskin för att lyckas. Smaksätt den med det du tycker är gott eller har hemma för stunden. Jag smaksatte den här omgången med rabarber, kardemumma och smulade ner digestivekex för lite extra tuggmotstånd. Jag finfördelade även lite kex för att strö lite snyggt över glassen innan den åkte in i frysen över natten.

 Hemgjord glass 
  • 2 stjälkar rabarber
  • 3/4 dl strösocker 
  • 2 tsk stött kardemumma
  • knappt 1/2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde 
  • 4 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 6 st digestivekex
Skär rabarberna i tunna skivor. 
Låt dem koka ihop med strösocker, kardemumma och vatten i en kastrull. 
Låt det svalna.
Vispa grädden ganska hårt tillsammans med vaniljsockret. 
Tillsätt äggulorna och blanda i de avsvalnade rabarberna. 
Smula sönder 4 digestivekex grovt och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en frystålig form.
Smula de resterande kexen fint och häll över glassen.
Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 6 timmar. 



Nu är solen på väg ner bakom grannens björk och lugnet sänker sig här på Åkerdala. Det är bara att inse att livet blir vad man gör det till, allt beror bara på mig. Jag kan påverka det jag kan och det andra... jag det är bara att strunta i!
Ta hand om dig!