Kladdkaka med toscatäcke
Igår blev det ingen kladdkaka trots att det var kladdkakans dag. Hur blev det idag då? Jo, här slog jag (vi) på stort och drog till med en kladdkaka med toscatäcke från Fredriks fika. Så god! Det slank ner två, ja två!, bitar till eftermiddagskaffet. Värt att prova den? Jaaaaa!!!
 Kladdkaka med toscatäcke 
 Botten
  • 150 gr smör
  • 2 1/2 strösocker 
  • 1 dl kakao 
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker och kakao och rör runt.
Knäck i äggen och vispa sist ner vetemjölet, bara så att allt har blandat sig.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 20cm i diameter, eller klä den med bakplåtspapper.
Toscatäcke 
  • 75 gr smör 
  • 3/4 dl strösocker 
  • 1 msk ljus sirap 
  • 1 msk vetemjöl 
  • 1 msk mjölk eller grädde 
  • 175 gr grovhackad mandel 
Smält smöret och tillsätt strösocker, sirap, vetemjöl och mjölken/grädden.
Låt det koka ihop i ca 1 minut.
Tillsätt den hackade mandeln. 
Fördela toscasmeten över botten.
Gräddakakan i nedre delen av ugnen, 175°, i 25-30 minuter.
Låt kakan vila ett tag innan du serverar den och då gärna med en kula vaniljglass. 

Nu blir det ett välförtjänt soffläge resten av kvällen. Vad ska du göra?
Ta hand om dig!