Halloweencupcakes
Vi börjar närma oss slutet av oktober månad och nu för tiden så firar vi inte bara Allhelgona utan vi har ju även plockat in Halloween som en tradition. Jag själv är ingen person som firar det sistnämnda något speciellt utan det går mig mer eller mindre förbi, förutom att det är ett tema som är lite roligt att baka på.
Igår gjorde jag en omgång med minicupcakes i smaken choklad som toppades med frosting med champagnesmak. Oavsett om du väljer att göra dem Halloween-inspirerade eller inte så är smakkombinationen helt superb! Och ska du investera i en smakessens så välj då champagne! Den är helt oslagbar i smaken!
Minichokladcupcakes med champagnefrosting 
Ca 60 st
Muffins
  • 75 gr smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
Smält smöret tillsammans med vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull.
Vispa äggen och blanda ner den avsvalnade smörblandningen.
Blanda samman strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen i smeten och vispa försiktigt till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar, placera dem gärna i en muffinsplåt, och fyll till 2/3.
Grädda muffinsen mitt i ugnen, 175°, i ca 12 minuter.
Låt dem svalna under bakduk.
Frosting
  • 60 gr rumsvarmt smör
  • 100 gr philadelphiaost
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 droppar champagne-essens eller citronsaft
  • ev. pastafärg
Rör samman alla ingredienser till en slät frosting.
Bred eller spritsa frostingen över de avsvalnade muffinsarna.
Dessa små godingar bjöd jag på idag på jobbet och då de är så små, ja då får man ta två!
Ta hand om dig!