Popcorn-cupcakes med kolasås
Ibland blir det jättebra, ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra. Allt beror på mottagaren och på givaren. 
I helgen så testade jag på att baka med popcorn och jag måste säga att det var med blandade smaklökskänslor (nytt påhittat ord av mig) som jag tog den första, andra och tredje tuggan av denna popcorn-cupcake. Jag tror att den kan bli en hit för mig, resten av gänget som smakade av dem sa att det var gott, om jag gör om lite i receptet och ökar den mängd av de råvaror som jag gillar. Men här får du grundreceptet som jag hittade hos Fridas bakblogg.
Jag kan dock verkligen rekommendera att garnera dem lagom till servering och inte göra iordning fler än vad som går åt vid just det fikatillfället då vi alla vet att popcorn som legat ett tag blir så där otäckt sega, vilket kanhända vissa tycker om och kör då bara på. Men för er andra, ta till er av den första delen av tipset...
Popcorn-cupcakes med kolasås
12 stycken
Muffins:
  • 75 gr smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
Smält smöret tillsammans med vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull.
Vispa äggen och blanda ner den avsvalnade smörblandningen.
Blanda samman strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen i smeten och vispa försiktigt till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar, placera dem gärna i en muffinsplåt, och fyll till 2/3.
Grädda muffinsen mitt i ugnen, 175°, i 15-18 minuter.
Låt dem svalna under bakduk.
Kolasås:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull i 8-9 minuter.
Häll upp på glasburk/flaska och låt svalna.
Frosting:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
Vispa samman philadelphiaost och grädde till ett fluff som är ganska fast i konsistensen.
Rör sedan ner den avsvalnade chokladen och blanda väl.
Popcorn:
  • neutral olja
  • ½ dl popcornkärnor
Värm oljan i en kastrull och tillsätt popcornkärnorna.
Låt dem poppa tills det tystnar och salta dem efter smak.
Montering:
Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna.
Blanda en del popcorn med kolasås och fördela på frostingen.
Ringla över kolasås.
Här på Åkerdala sockerbageri är det just nu ganska lugnt och jag har funderingar över att ta fram en logga för mitt företag. Att kunna ha något konkret att visa upp som reklam för mitt eget arbete är ett bra sätt att visa att jag finns. Jag ska bara komma på hur den ska se ut. Några förslag?
Jag gör lite småinvesteringar undan för undan, men känner att jag nog har lyckats köpa in det mesta som jag behöver nu, och det känns som en trygghet att jag har kommit så långt på egen hand. Det var ett stort steg som jag tog den där dagen för drygt ett år sedan, men idag är jag så glad att jag gjorde det! Det har ökat mitt självförtroende och min självkänsla och jag vet att jag kan. Jag är bra på det här och jag kan bli bättre. Det är min drivkraft!
Ta hand om dig!