Kokoskladdkaka
Jag är så såld på kladdkakor av olika slag. En så simpel men sååååå god kaka som går att förändra med små enkla medel och det bästa av allt att det går att baka någon form av kladdkaka oavsett hur få ingredienser som du har hemma.
Jag fastnade för ett recept, ja ett av alla de där recepten som ligger som bokmärken och länkar i mobilen, där Camilla Hamid som driver bloggen mykitchenstories.koket.se hade bakat en kokoskladdkaka med topping av mjölkchoklad. Så gott och så saftig den blev! Men du behöver ha lite tålamod då den smakar som allra bäst dagen efter. Så är du sugen så passa på att baka den på kvällen innan den är tänkt att ätas.
Jag valde inte ren mjölkchoklad utan blandade hälften-hälften av mjölkchoklad och choklad med lite högre kakaohalt, men gillar du ren mjölkchoklad så kör på det och gillar du mörkare choklad så kör på det. Huvudsaken är att den blir som du önskar.
 
Kokoskladdkaka 
Botten
  • 200 gr smör
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl kokosflingor
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner de övriga ingredienserna och rör bara tills det blir en slät smet.
Häll smeten i en springform, 20 cm i diameter, som du fodrat med bakplåtsppaper i botten och på sidorna.
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i 25-30 minuter.
Låt kakan stå svalt minst fyra timmar.
 
Chokladtopping
  • 200 gr choklad
  • ¾ dl vispgrädde
  • kokosflingor till dekoration
Värm grädden i en kastrull.
Häll den varma grädden över den hackade chokladen och rör tills all choklad har smält.
Låt blandningen svalna något.
Häll/bred chokladen över kakan och strö över kokosflingor.
Servera den gärna med lättvispad grädde.
Nu är det bara att sikta mot helgen! Är hon inte klok!!! kanske du tänker? Nja, helt hundra kanske jag inte är, men det är nog det som är själva charmen med mig. För mig handlar helger om jobb, men jobb där jag får vara så kreativ som jag önskar. Där får jag släppa loss allt och bara vara i mitt eget och till den här helgen som kommer är det två kunder som ska få sina beställningar gjorda. Här får jag chansen att utveckla det som jag är bra på, men att göra det ännu bättre. För mitt mål är inget som jag kommer fram till, aldrig någonsin, då har jag ju inget att sträva mot mer. Nej, mitt mål finns där framme och det är något som ständigt rör på sig, för att jag ska kunna utvecklas. 
Sneak peak på en av dekorationerna till tårtan som går ut imorgon...
Ta hand om dig!