O'boy-paj
Finns det något som väcker barndomsminnen som smaken av O'boy gör? Säkerligen många fler men garanterat att just O'boy gör att du minns mellis efter skolan med en macka och ett glas med mjölk och alldeles för mycket O'boypulver där det blev mörka klumpar/bubblor som sprack upp och bildade små öar på ytan.
Jag hittade ett recept på en paj där en av ingredienserna var O'boypulver och fyllningen blev så där härligt seg och kola-aktig. Receptet är från Amélie Almén. Väl värt att baka och vi valde att äta den med en lagom smält glass till.
 O'boy-pa
Pajskal:
  •  75 gr rumsvarmt smör 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • 2 dl O'boypulver
Nyp ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla en boll av degen, plasta in den och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Kavla ut degen och klä en pajform, ca 20 cm i diameter, och se till att degen går upp på kanterna. 
Grädda pajskalet i mitten av ugnen, 200°, i 10 minuter. 
Låt botten svalna medan du gör fyllningen.
Fyllning: 
  • 100 gr smör 
  • 1 1/2 dl O'boypulver 
  • 3/4 dl ljus sirap 
Smält smöret i en kastrull. 
Tillsätt O'boypulver och sirap och låt det sjuda tills dess att det har tjocknat.
Häll fyllningen i pajskalet.
Låt svalna innan du kyler den, minst 2 timmar innan den ska ätas. 
Pudra över O'boypulver innan servering. 
Servera den gärna med vispgrädde eller ännu hellre en härligt lätt tinad glass. 

Nu ska här mysas med en kopp te och Husdrömmar på TV. Tyvärr uteblir träningen här ikväll då en förkylning visst valde att göra entré idsg. Vilken tur att jag hann med 6 träningspass förra veckan och ett av dem var en första joggingtur i elljusspåret! Såååå härligt!
Ta hand om dig!