Tänk att få skratta åt en burk päron i konjak
Jag är så glad och tacksam att jag hittade min H för 16 år sedan. Att det fick bli han och jag!
Vi kan skratta och gråta åt samma saker, ha meningsskiljaktigheter, där är jag den som blir fortast/oftast arg (vilketgår ganska fort över), men respekterar varandra för våra olikheter och likheter. 
I ett förhållande eller äktenskap behöver man få plocka fram det lite barnsliga och tramsiga ibland, ni vet när man bara spinner vidare på det man började skratta åt och man hittar liksom inte slutet på dumheterna. Visst är det härligt? 

Vår humorstartare. Ni förstår varför va? Nej  inte vi heller egentligen. 
Vill du göra dina egna roliga päron i konjak så följ receptet nedan. Du/ni kanske går lika roligt som vi fick!
  • 4 skalade, urkärnade och klyftade päron
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk konjak
Koka ihop vatten och strösocker tills allt socker har löst upp sig.
Lägg i de klyftade päronen och låt dem koka på svag värme tills de mjuknat.
Lägg päronklyftorna i en glasburk.
Tillsätt kojaken i sockerlagen och rör om.
Häll den heta lagen över päronen och stäng burken med ett tättslutande lock.
Servera dem kylskåpskalla med lättvispad grädde. 
Vi hade en sådan stund här ikväll och det hela började med en burk sockerkokta päron som skulle berikas med lite smaksättning i form av konjak. Finns inte den minsta gnutta humor i det, men om man gör som jag och ofrivilligt härmar betjänten i den klassiska nyårssketchen "Grevinnan och betjänten" så höll vi på att inte riktigt hitta stoppet i skratten här i köket. Det bara blev mer och mer trams och i slutänden så hamnade tramset och flamset i tanken med två sugrör i burken. Men tänk så befriande att få skratta åt en burk päron i konjak!
Ta hand om dig!