Chokladrulltårta och positiva besked
Till förra helgen så bakades det tårtor av olika slag. Det här medförde att jag fick lite "rester" av smörkräm som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med först. Jag tänkte tanken att vara praktisk, miljövänlig och ekonomisk och bara frysa ner den för att använda en annan gång till något bakverk, men hade ändå lusten att göra något med den nu. 
Kom att tänka på att jag inte riktigt hade tiden att baka rulltårta den 9:e augusti då det är "Rulltårtans dag" utan jag bjöd på en gammal goding här istället. Valet blev nu då att ta igen det som jag hade missat och passade på att baka en chokladrulltårta och fylla den med smörkrämen som blivit över.
Rulltårta är bland det enklaste som man baka oavsett hur van bakare man än är. Bara man ser till att vispa ägg och strösocker ordentligt och vända ner de torra ingredienserna så går det nästan inte att misslyckas.
Givetvis behöver du inte fylla din rulltårta med smörkräm utan du kan fylla den med det som du gillar. Allt från sylt och kompott till olika sorters krämer i alla de smaker som går att föreställa sig. Eller varför inte smaksatt vispad grädde, skära lite tjockare skivor som du lägger på den skurna sidan och sedan toppar med bär och frukter och lite riven choklad. Ja du hör ju, det är bara att använda det du gillar mest. Det kan aldrig bli fel med en rulltårta!
 
 
Chokladrulltårta 
Botten
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
Blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
Vänd försiktigt ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten i ett jämnt lager i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda botten mitt i ugnen, 250°, i ca 5 minuter.
Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper och låt den svalna under bakduk.
 
Jag använde mig av ½ sats marängsmörkräm, du hittar receptet här, som jag smaksatte med 3 msk kakao. Jag valde att inte blanda smörkrämen jätteväl med kakaon då det gav lite effekt med de vita "prickarna" som uppstod.
Bred smörkrämen på den avsvalnade botten.
Rulla ihop den från ena långsidan till en tight rulle.
Låt rulltårtan vila i kylskåpet ett tag innan du skär upp den.
 
 
 
 
Egentligen hade jag inte tänkt att yppa det minsta lilla ord, men måste pysa lite, annars spricker jag!
Jag hintade lite igår på sociala mediet Facebook och pyser lite här med. För att göra en lite längre historia lite kortare så öppnade jag min privata mail, ja den får tyvärr stå tillbaka en del nu i jobbtider, för första gången på ett par dagar och hittar där ett mail som gjorde att jag blev positivt överraskad och väldigt väldigt glad. Ni vet så där glad som man kan bli när man har förväntningar på ett helt annat svar en det man får. Så nu kommer det nog att hända grejer här framöver, men det kommer ske i en ganska långsam takt, allt för att det ska bli så bra som möjligt!
 
Ps. Som vanligt blir jag jätteglad om du lämnar en kommentar eller ett avtryck från dig genom att du trycker på det lilla hjärtat, men gör det bara om du gillar det du läser och ser. Ds.
 
Ta hand om dig!