Vardagsträning
Att röra på sig varje dag är bra för kroppen. Det behöver inte vara på gym eller något annat pass på något träningshus, den vanliga vardagsträningen fungerar också väldigt bra. Men det glömmer vi bort ibland, att även den gör nytta. 
Idag till exempel har jag fått ganska mycket vardagsträning i form av att först städat och dammsugit hela huset och sedan när jag var lagom uppvärmd gick jag ut och skottade snö. Snöskottning har de flesta människor som bor i villa i vårt samhälle hållt på med idag så vi alla har tränat på ganska bra!
Det finns många fler saker som man gör i sin vardag som man kan räkna som träning, en del saker förbränner mer och en del förbränner mindre. Jag är jättedålig på att veta hur mycket det och det förbränner och för mig är inte det det viktiga, utan det är att man gör något, att man rör på sig. 
Jag uppskattar dock ett riktigt svettigt träningspass där kroppen till slut bara skriker efter vila. Då vet man att man har gjort ett bra jobb, men samtidigt kan jag känna en tillfredsställelse att "bara" ta en rask promenad och rensa hjärnan. Allt det här ger en balans och energi  i kroppen för att orka vidare i vardagen. Att trötta ut sig ger ny energi av någon konstig anledning. Endorfinerna flödar genom kroppen!
Sedan jag började träna regelbundet för drygt ett år sedan har många av mina "småkrämpor" försvunnit. Det är svårt att tro att man kan få ont i kroppen av att ingenting göra, men det är precis så det är. Min kroppsform har även den förändrats och det har hänt saker både här och där! Samtidigt hat jag blivit piggare på kvällarna och fstnar inte bara i soffan hela kvällen.
Jag ser bara positiva effekter av att träna och även om orken egentligen tryter en vardagkväll, så försvinner den så fort jag drar igång med träningen. Mina träningspass är inte långa men intensiva och det passar mig perfekt. Jag tränar 4-5 pass i veckan och trivs väldigt bra med det och jag har inga som helst planer på att sluta med det. Det som är viktigt att tänka på är att man inte får fastna vid vad vågen visar, utan det är hur kroppen själv mår som är det som spelar roll.
 
Nu fortsätter vi här i det Alvinska residenset att njuta av helgen och bara vara. Passa på att göra det med och umgås med dina nära och kära!
 
Ta hand om dig!