Kvällen i bilder
Väder och vind får vara ett avslutat samtalsämnen för idag känner jag. Det blir liksom varken bättre eller sämre om man pratar och diskuterar det, det är opåverkbart helt enkelt. 
Vissa lägen är bara att acceptera och därmed antingen ignorera eller älta, jag väljer ignorera vädret och fokuserar på mina förberedelser inför Smålands "nationaldag" som är imorgon. För det vet du väl att det är?! "Fössta tossdagen i mass" ska firas och det med "massipantåta". Ett typiskt småländskt traditionellt bakverk på denna dag, både för att fira den "fössta tossdagen" men jag firar mest för att det är "mass" och den första vårmånaden gör sitt intåg!!! Tjoho!!! Så härligt!!!
 
Jag vet inte hur många människor i detta avlånga land som firar just den här dagen, men som inflyttad smålänning som kom jag i kontakt med det för bara några år sedan. Ett lite roligt upptåg så här på den del av året som är varken eller och man kan ju inte annat än att bli glad av en tårta som serveras en vanlig torsdag i mars månad. Jag har iallafall klickat i på Facebook att jag är intresserad av detta evenemang, jag som sällan eller aldrig göra dessa tillkännagivanden på sociala nätverk, och kommer att njuta fullt ut av att smaska i mig en, eller två, härliga tårtbit/ar imorgon efter jobbet. För det är vi smålänningar värda, inflyttade eller infödda.
 
 
 
 
Så med snöflingorna som singlar och far utanför fönstren och som i någon form av gängbildning har samlats på den nedre delen av fönstrena här på Åkerdala, tårtbotten i ugnen och brasan sprakande i vedspisen så är livet rätt gott att leva. 
 
Ta hand om dig!