Adventsstök
Är det fler än jag som brukar få det ganska stökigt så här i adventstider? Jag vet inte riktigt varför men det där julstöket som man brukar tala om, det har jag från i slutet av november och fram till julafton. Jag hinner aldrig riktigt känna att jag är helt iordning någon gång innan dess. 
Det roliga är ju att lagom när jag mer eller mindre har kommit iordning med allt, då tröttnar jag på det och börjar plocka undan det istället. Oftast blir det vid nyår eller strax efter det som allt ryker igen. Kanske inte är någon mening med att ens försöka få någon ordning på det hela utan bara låta det vara som det blir.
 
 
 
Ni som tror att jag alltid har det fint och välstädat, ni är förda bakom ljuset av mig i så fall och det ber jag om ursäkt för. Så här kan det faktiskt se ut här ibland, dock inte så där jätteofta (som tur är).
Idag har jag iallafall passat på att inhandla en del julblommor. Det är så mysigt att gå runt och kika och plocka bland alla fina blommor och göra upp planer och idéer på hur allt ska arrangeras och placeras när det kommer hem.
Än så länge så är det ett enda stort kaos bland det som inhandlades idag och det får nog stå tills imorgon eftermiddag eller senast lördag innan allt hamnar på sin "rätta" plats. Det gäller att hitta de rätta ytterkrukorna också till allt och jag tycker att det inte alls behöver vara så juligt bara för att det är julblommor. Den rumsgran som jag köpte idag, den fick en gammal grön kaffeburk som kruka då den fick hedersplatsen i köksfönstret och vad passar inte bättre än en kaffeburk då. Dock är inte arrangemanget riktigt färdigt än då det saknas lite dekorationer och mossa för att det hela ska bli fulländat. 
 
Ja det är ju det där med naturmaterial. Att ta sig i kragen och ta sig ut en liten runda i skogen för att få med sig lite "bra-ha-saker" med sig hem för att pynta med, det är nog den svåraste biten för mig. Jag är ingen skogsmänniska, jag har försökt flera gånger men aldrig känt mig bekväm, och är hemma lika fort som jag kom iväg. Att desutom ta mig ensam till skogen, den utmaningen är ännu större kan jag lova!
Vi får väl se hur det känns imorgon efter jobbet, om det fortfarande är dagsljus ute så kanske, kanske, kanske det blir en sväng med de fodrade gummistövlarna på fötterna. Allt för att få mer ordning här hemma och kaosnivån sjunker en liten aning.
 
Ta hand om dig!