Boat för vintern
Nu ska jag vara så där typiskt svensk och börja prata om det här med väder, för det bara älskar ju vi att göra av någon konstig anledning.
Snön kom i helgen, försvann efter ett par dagar och nu har vi ungefär 10 plusgrader utomhus. Svårt när man ska klä på sig och gå ut då jag ständigt tvekar mellan vinterjackan och höstjackan och jag vågar inte hänga undan någon av dem då de behövs ena dagen och inte andra. Så just nu hänger det många jackor som tillhör mig ute i hallen, den stackars tamburmajoren syns knappast inte under alla jackor, kappor, sjalar och halsdukar. Men snart så kanske det finns ett bestämt väderläge...
 
Jag har på min första lovdag, ja jag är berikad med det just nu, burit in två pallar pellets i förrådet. Det har lyfts 104 säckar a´ 16 kilo, så dagens träning kan jag se som genomförd. Och känslan efter att ha gjort det, den smäller nästan högre än allt annat.
 
Att bära in pellets är ett sätt att vinterboa här på Åkerdala, vilket kanske inte är det roligaste men nödvändigt om man vill ha det varmt och skönt här inne och pelletsen värmer ju två gånger, bära in och eldas. Men det finns ju faktiskt mycket olika saker som man kan göra för att få det så där mysigt och ombonat när det är lite kyligare ute. 
 
 
 
 
I köket har vi två barpallar i metall, vilka är både snygga och bekväma men dock lite väl kalla att sitta på ibland. Just nu på morgonen när jag sitter och äter frukost så blir det lite kyligt om rumpan. vilket inte är det minsta mysigt. Jag har under en längre tid funderat på att skaffa ett par av de där långhåriga runda fårskinnssittdynor som finns att köpa på lite olika ställen och lägga på dessa pallar. Det har inte blivit av förens idag då jag och älskade dottern var ute på en liten shoppingrunda här i Vimmerby.
Så nu kan jag avnjuta härliga stunder i köket med varm rumpa framöver. Så himla bra! Och snyggt och ombonat blev det ju också!
 
Ta hand om dig!